Sosyal Medya

Genel

Internet zamları sizi sosyal medya bağımlılığından kurtaracak

Yoksa, devletimiz bizi fenomen dolandırıcılığı ve sosyal medya bağımlılığından kurtarmak için mi  zam  istiyor?

Internet zamları sizi sosyal medya bağımlılığından kurtaracak

Türkiye’de zamlar arka arkaya gelmeye devam ederken yeni yıla sayılı günler kala  Türk Telekom, yeni yılda internet fiyatlarına zam yapacağını duyurdu.

 

Donanım Haber’e göre 1 Ekim 2023’te internet fiyatlarında bir artışa giden Türk Telekom, 1 Ocak 2024 tarihinden geçerli olacak olan 65 TL’lik bir artış yaptı.

 

Türk Telekom, en düşük taahhütsüz ve limitsiz internet paketi olan “12 Mbps’ye kadar” internet paketinin fiyatı 585 TL’den 650 TL’ye yükseltmesi bekleniyor.

 

İki yıllık ya da 18 aylık internet taahhüt süresi bitenler yüksek fiyat şokuyla karşılaşıyor. 35 Mbps hızında internet kullanan bir yurttaş yeni dönemde en az 349 TL ödeyecek, ikinci yıl fatura 410 liraya çıkacak. Aynı kullanıcı 100 Mbps tercih ederse bu sefer indirimli fiyatla 485 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Fiber 1000 Mbps’ye kadar olan taahhütsüz internetin bedeli 1400 TL’ye kadar çıkıyor, 12 Mbps’ye kadar olan internetin fiyatı ise 585 lira.

Yapılan hesaplamalara göre Türkiye’de haneler yılda haberleşmeye 5 bin 500 TL civarında bütçe ayırıyor. Şikâyetvar sitesinde sadece ev internetindeki fiyat artışları ile ilgili toplam 6 bin civarı, genel evde internet sorunlarıyla ilgi ise 83 bini aşkın şikâyet var. Şikâyetlerin çoğu da taahhüt dönemi bitiminde uygulanan yüzde 300’ü aşan fiyat artışları.

 

Turk Telekom niye bu denli yüklü zam yapıyor?  Acaba, 2024 yılında  yeniden özelleştirilecek de, karlarını yükseltmeye mi çalışıyor?  Yoksa, devletimiz bizi fenomen dolandırıcılığı ve sosyal medya bağımlılığından kurtarmak için mi  zam  istiyor? Ne de olsa, alkollü içecekler ve tütün ürünlerine yapılan fahiş zamlarla, hepimiz tövbe ettik.  Artık kuru sarıyoruz.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler