Sosyal Medya

Genel

İmamoğlu ipleri koparma aşamasında mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’a Hizmette 4. Yıl” sunumunda bir kez daha ‘değişim’ vurgusu yaptı. CHP’ye ‘belediyeleri kaybedebiliriz’…

İmamoğlu ipleri koparma aşamasında mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’a Hizmette 4. Yıl” sunumunda bir kez daha ‘değişim’ vurgusu yaptı. CHP’ye ‘belediyeleri kaybedebiliriz’ mesajı veren İmamoğlu, “Bir bütün olarak kendimizi, partimizi muhalefeti hep birlikte güçlendirmek yeniden inşa etmek ve kazanacak bir modeli hayata geçirmek zorundayız. En acil ve hayati ihtiyaç budur. Sadece vitrinimizi ve söylemimizi değiştirmenin yetmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Parti içi demokrasi vazgeçilmez prensibimiz olmalıdır. Değişmek zorundayız. Değişime direndiğimiz her dakika toplumla aramızdaki mesafeyi açtığımızı unutmamalıyız” diye konuştu.

Seçimlere yönelik partisi adına özeleştirilerde bulunan İmamoğlu, “Bugün içinde olduğumuz tablo sadece bir seçim yenilgisi tablosu değildir. Çaresizlik ve ümitsizlik Türkiye’yi giderek muhalefetsiz bir otoriterliğe doğru sürüklediğini hep birlikte görmek zorundayız” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ CHP’NİN DEĞİŞİM İRADESİNE BAĞLI’

2019 yerel seçimlerdeki zaferini hatırlatan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Değişim eldekiyle yetinmeme, daha fazlasını istemekle olur. Vakti gelmiş bir değişimin önünde asla durulamaz. 23 Haziran bu gerçeğin kanıtlandığı önemli günlerden biridir. O yüzden demokrasi bayramıdır. Türkiye milli iradeye dayalı yönetim şekli zayıflamış, kutuplaşmış bir durumda. İktidarın en zayıf olduğu dönemde muhalefet olarak seçimi kazanamadık. Vatandaşın değişim talebine ne yazık ki yanıt veremedik. Muhalefetsiz bir otoriterliğe doğru gidiyoruz. Türkiye’nin geleceği CHP’nin değişim iradesine bağlı.”

İmamoğlu, değişim zorunluluğuna işaret ederek şöyle devam etti:

“Muhalefetin etkisiz ve zayıf olduğu demokrasiler yaşamakta zorluk çekerler. Hatta yaşayamazlar. Muhalefetsiz rejimlerde vatandaşlar iktidarların merhametine terk edilir. Toplumun bizden esaslı bir çaba, değişim ve güçlü bir yolculuğu beklediğini biliyoruz. Bu değişimi gerçekleştirmek zorundayız. Bu anlamda üstün bir çabayı ortaya koymak zorundayız. Aksi halde bulunduğumuz mevzileri de kaybederiz. Bu tablo devam ederse, önümüzdeki yerel seçimlerde elde etmeye çalıştığımız üstün başarıyı yakalayamayız, zorluk yaşarız. Değişmek zorundayız. Değişime direndiğimiz her dakika toplumla aramızdaki mesafeyi aştığımızı unutmamalıyız.”

ADAY OLACAK MISINIZ SORUSUNA YANIT

İmamoğlu, ikinci oturumda gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Aday olacak mısınız?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Değişimle ilgili konuşmalar olduğu doğrudur. Bu haftanın benim için önemli olduğunu biliyorlar. Bu haftaki grup toplantısı beklentilerimi karşılamamıştır. CHP Genel Başkanlığı’na aday olmak gibi bir şey konuşulmadı. Kendime böyle bir makam biçmedim. Benim değişim sürecine talip olduğumu ve buna liderlik etme isteğimin olduğu doğrudur. Değişim talebi zaman içerisinde kişilerin de değişmesine neden olacaktır.”

’81 İL BAŞKANI AÇIKLAMASI’NI DÖRT KİŞİ HAZIRLADI’

Haliç Kongre Merkezi’nde İmamoğlu konuşurken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun paylaştığı “81 il başkanı açıklaması” hakkında konuşan İmamoğlu,

“Yöntemi hakkında bilgim yok. Ancak dört il başkanının metni hazırladığı yönünde bilgim var. Parti içi bir meselesinin bu şekilde izah edilmesini doğru bulmuyorum” dedi.

“Biz 2023 seçimini kaybettik. Ne yaptık ta kaybettik? ‘Sandıklarda şunu yaptılar’ deniyor. Bunu biliyoruz zaten. Ben bizim ne yaptığımıza bakarım. Seçimin ilk gününden itibaren milletin içindeydim. İnsanları dinliyorum, partinin toplumla bütünleşmesi lazım. Üye sayısı çakılı kalmış, üç dört katına çıkmalı. Değişimi de birlikte inşa etmeye inanıyorum. Bu süreç önümüzdeki yerel seçimle bir sonraki genel seçimi kazanabilir.”

Artı Gerçek

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler