Sosyal Medya

Genel

Guterres: BM, Türkiye’ye 1 milyar dolar yardım yapmalı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaşanan deprem felaketinin ardından Türkiye’ye bir milyar dolarlık insani yardım yapılması çağrısında bulundu. Guterres’in…

Guterres: BM, Türkiye’ye 1 milyar dolar yardım yapmalı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaşanan deprem felaketinin ardından Türkiye’ye bir milyar dolarlık insani yardım yapılması çağrısında bulundu.

Guterres’in yaptığı yazılı açıklamada, son yüzyıldaki en yıkıcı depremlerden birinin Türkiye’yi vurduğu belirtilerek, BM’nin Türk halkı için bir milyar dolarlık bir insani yardım çağrısı başlattığını belirtildi. Açıklamada, üç aylık bir dönemi kapsayan insani yardım için sağlanacak finansmanla yaklaşık 5 milyon 200 bin kişiye yardım edileceği kaydedildi.

Sağlanacak bir milyar dolarlık finansmanla, Türkiye’deki yardım kuruluşlarının, gıda güvenliği, koruma, eğitim, su ve barınma dahil olmak üzere bir dizi alanda hükümet liderliğindeki yardım çabalarına hayati desteği hızla artırmasına imkan tanınacağı ifade edildi.

“Şimdi Türkiye halkına destek zamanı”

BM Genel Sekreteri Guterres, yaptığı yazılı açıklamada ayrıca Türkiye’nin, dünyada en fazla sayıda mülteciye evsahipliği yaptığı ve Suriyeli komşularına yıllardır büyük bir cömertlik gösterdiği belirterek, “Şimdi dünyanın Türkiye halkına destek olma zamanı. İhtiyaçlar çok büyük, insanlar acı çekiyor. Kaybedecek zaman yok. Uluslararası toplumu, zamanımızın en büyük doğal afetlerinden birine yanıt olarak bu kritik çabayı hızlandırmaya ve tam olarak finanse etmeye davet ediyorum” dedi.

 

 

ekonomim.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler