Sosyal Medya

Genel

FÖŞYORUM:  Şahap Abi tüm ekonomistlere kahkaha attırdı

Cuma günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Şahap Kavcıoğlu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe bir araya…

FÖŞYORUM:  Şahap Abi tüm ekonomistlere kahkaha attırdı

Cuma günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Şahap Kavcıoğlu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe bir araya geldi. Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada Şahap Kavcıoğlu sektörden gelen talepleri değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.  Kavcıoğlu, ayrıca toplantı sonrası gazetecilerin sorularına  da cevap verdi. Şahap Abi’nin “kur hedefimiz yok” ve “ihracat  gayet iyi gidiyor” yorumları diplomalı ve AKP’den iş almayan tüm ekonomistleri kahkahalara boğdu.

Kavcıoğlu küresel ekonomide resesyon kaygılarının devam ettiğini ancak olumlu gelişmeler yaşandığını belirtti. Döviz kurunun istikrarlı şekilde devam ettiğini belirten Kavcıoğlu TCMB’nin herhangi bir kur hedefi olmadığını ve rezervlerdeki artışın kura olumlu yansıdığını söyledi.

Kavcıoğlu finansman maliyetlerinin gayet iyi olduğunu da ifade etti.

 

İhracatçılarla bir araya geldiği toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kavcıoğlu, kurun istikrarlı bir şekilde devam edeceğini söyledi.

Kavcıoğlu, “Döviz kuru 2021’nin sonundan beri istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Türkiye ekonomi modeli içinde aldığımız tedbirler sonuçlarını olumlu anlamda veriyor. Kur istikrarlı bir şekilde devam edecektir, burada bir sorun yok” dedi.

Dolar/TL son dönemde yatay seyrederken, kur Cuma gecesini 18,77 seviyesinde kapattı.

Kavcıoğlu, ihracat için 300 milyar dolarlık hedef konduğunu, ihracatla ilgili çok fazla kaygı taşımadıklarını kaydetti.

 

FÖŞ: Sevgili Şahap Abi,

Kör kadının sağır kızı bile TCMB’nin döviz kurunu sabit tutmak için elindeki tüm kanuni yetkileri kullandığını, hatta işinsanları ve bankalara telefon açarak “niye döviz aldın?” diye hesap sorduğunu biliyor. Bu dünyada para birimlerini resmen dolara endeksleyen Hong Kong ve Körfez Monarşileri dışında kurda bir milim oynamaya dahi izin vermeyen tek “guvernörsün”. Yahu, Çin’in MB PBoC bile hergün yalan-yanlış da  olsa referans fiyat alma sistemiyle bir miktar kur oynaklığına izn veriyor, sen her peni artışa karşı nükleer silah kullanıyorsun.

Sevgili Abim, sen, senin hesap verdiğin amirlerin ve beyinlerini Erdoğan’a kiralamış bir avuç troll ve eko-troll söylediklerinin gerçek olduğuna inanabilir. Ama üzülerek söyleyeyim, komik oluyorsun.

Enflasyonun tsunami dehşetiyle esip, cari açığın milli gelirin %5’ni ziyadesiyle aştığı hiç bir ülkede para birimi bu denli sabit kalmaz, Dolar ve Euro’ya karşı değer kaybeder.

İhracatta sorun görmemeni makul karşılarım, çünkü halk ve KOBİ’lerin  arasına inmiyorsun. Tekstilcilere sor bakalım, dolar/TL kuru 23-24 olmazsa, kaç milyar dolar ihracat kaybedeceğiz?  Kaç yüzbin çalışan işinden olacak?

Boşver Şahap Abi, ya!  Biz seni ve Nebati Abimi böyle seviyoruz. Bir de, bir de, sen de Nebati Abi gibi biraz gülümsesen?  Her toplum karşısına çıktığında yüzünde cenazeden geliyorum ifadesi olmasa?

 

Ellerinden öperim Abi

Seni çok seven yeğenin FÖŞ

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler