Sosyal Medya

Genel

Financial Times’a konuşan AKP’li yetkili: Neden bu trajediler Japonya, Şili gibi deprem ülkelerinde olmuyor, insanlar bu soruları sormaya başladı

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından müdahaledeki gecikme ve yetersizliği…

Financial Times’a konuşan AKP’li yetkili: Neden bu trajediler Japonya, Şili gibi deprem ülkelerinde olmuyor, insanlar bu soruları sormaya başladı

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından müdahaledeki gecikme ve yetersizliği değerlendiren bir analiz yayımladı. Gazeteye konuşan bir AKP’li yetkilinin “Neden Japonya, Şili gibi deprem ülkelerinde böyle trajediler olmuyor? İnsanlar şimdi bu soruları soruyor ve sesleri yükselecek” dediği belirtildi.

 

The Financial Times gazetesinden Adam Samson ve Laura Pitel imzalı “Recep Tayyip Erdoğan: Türkiye Cumhurbaşkanı felaketle yüzleşiyor” başlıklı analizde, en az 20 bin insanın yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 depremleri sonrası devlet müdahalesinin gecikmesi ve yetersizliğine dair tepkileri aktardı.

 

Analizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen yıl 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü sırasında kentsel dönüşüm projelerini övdüğü konuşması hatırlatıldı. Erdoğan’ın, “İnsanlar olarak afetleri engellemek bizim elimizde değil fakat yıkıcı etkiyi azaltacak önlemleri almak bizim elimizde” dediği de belirtildi.

 

“Erdoğan şu an hükümetinin depremin vurduğu yerlere yardım sağlamakta gecikmesi ve Türkiye’nin depreme hazırlıksız olduğuna dair eleştiriyle karşı karşıya. Felaket, 2000 sonrası iktidara gelen Erdoğan’ın en zorlu yeniden seçim kampanyalarından birinde olduğu zamanda gerçekleşti” ifadelerinin yer aldığı analiz için görüşlerini aktaran Sabancı Üniversitesi’nden siyaset bilimci Berk Esen “Bu felaket seçimde çok büyük bir mesele olacak. Erdoğan için çok kötü haber” dedi.

Analiz şu ifadelerle devam etti:

 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan geçmiş krizleri kendi avantajına çevirmişti. Ancak siyaset bilimciler bu felaketin Erdoğan’ın kontrolü dışında olabileceğini söylüyor”

 

“Bazı AKP’li yetkililer dahi korkunç ölü sayısına ve hükümetin Türkiye’yi korumaktaki başarısızlıklarına tepki gösteriyor” ifadelerinin yer aldığı analizde Financial Times’a konuşan, deprem bölgesinde akrabalarını kaybettiği belirtilen bir AKP’li yetkilinin “Neden Japonya, Şili gibi deprem ülkelerinde böyle trajediler olmuyor? İnsanlar şimdi bu soruları soruyor ve sesleri yükselecek” sözleri aktarıldı.

 

 

Kaynak:  T24.com.tr

 

Orijinali:  Recep Tayyip Erdoğan: Turkey’s president confronts disaster

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler