Sosyal Medya

Genel

EYT düzenlemesi Meclis’e geldi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini içeren kanun teklifi, Meclis’te AKP milletvekillerinin imzasına açıldı...

EYT düzenlemesi Meclis’e geldi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifi metin haline getirildi. Yaklaşık 5 milyon kişinin beklediği, kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen EYT düzenlemesi için kanun teklifi milletvekilleri için imzaya açıldı.

Son dönemin en çok merak edilen konusu “EYT ne zaman çıkacak, yasalaşacak” sorusu yanıt buldu. Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenlemede yaş şartı tamamen ortadan kaldırılarak tek formül üzerinden çözüm rotası çizildi. Yapılacak EYT yasası 1999’da yapılan emeklilik düzenlemesi öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor.

EYT MECLİS’E GELDİ VE İMZAYA AÇILDI

EYT ile ilgili ilk olarak, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, düzenlemenin 15 Ocak’ta yürürlüğe girmesinin planlandığını söylemişti. Ama henüz düzenleme yürürlüğe girmedi. Nebati, bugün AK Parti milletvekillerine EYT konusunda sunum yaptı ve bütçe konusunda bir sorun olmadığını ifade etti.

Düzenlemenin ne zaman Meclis’ten geçeceği tartışılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ​“EYT’lilerin martın 1’inde ilk maaşlarını alabilecekleri bir düzenleme Meclis’ten çıkacak diye düşünüyorum” demişti.

AK Parti grubunda imzaya açılan EYT yasa teklifi için milletvekillerinin imzalarını atması sonrası ikinci aşamaya geçilecek. EYT kanun teklifi Meclis Başkanlığı’na sunulacak ve sonrasında Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler