Sosyal Medya

Genel

Bloomberg:  Piyasa devlerine göre UBS-Credit Suisse birleşmesi krizi sona erdirmeyecek

Asya piyasalarında Pazartesi günü erken saatlerde görülen sakinlik, yerini hızla küresel finansal sistemin görünümüne ilişkin yeni tedirginliklere bıraktı ve hisse…

Bloomberg:  Piyasa devlerine göre UBS-Credit Suisse birleşmesi krizi sona erdirmeyecek

Asya piyasalarında Pazartesi günü erken saatlerde görülen sakinlik, yerini hızla küresel finansal sistemin görünümüne ilişkin yeni tedirginliklere bıraktı ve hisse endeksleri seansı ekside kapadı. Bloomberg’in fikrini aldığı yatırımcılar ve stratejistler daha fazla kargaşa için hazırlanıyorlar.

Hafta sonu UBS Group AG’nin Credit Suisse Group AG’yi devralmayı kabul etmesi ve merkez bankalarının ekstra dolar likiditesi sağlama açıklamasının ardından hisse senetleri, tahviller ve para birimleri açılışta çoğunlukla temkinli seyrediyordu. İyimserlik uzun sürmedi.

Asya bankalarının Sermaye Benzeri  1ci Kategori  tahvillerindeki rekor düşüş ve Credit Suisse’den alacakları olduğu kuşkusuyla HSBC  hisselerindeki düşüş, ABD  2 yıllık  devlet tahvillerine kaçış başlatırken, ve Avrupa hisse senedi vadeli işlemlerinin düşüşe geçmesine neden oldu.

JPMorgan Asset Management’tan Bob Michele, bu çalkantının nasıl sona ereceğini söylemek için henüz çok erken olduğunu, ancak Fed’in muhtemelen bu yıl içinde faiz oranlarını düşürmek zorunda kalacağını söyledi. Yardeni Research Inc.’den Ed Yardeni, bankacılık kargaşasının bir kredi krizine yol açması halinde durgunluğa neden olabileceğini söyledi.

 

İşte piyasa oyuncularının son finansal gelişmeler hakkında bazı yorumları:

New York’taki JPMorgan Asset Management’ın baş yatırım yetkilisi Bob Michele: “Bu, henüz maçın başlangıcı.  Büyümeyi yavaşlatacağı kesin. Enflasyonist baskıları azaltacağı kesin. Fed’in çarşamba günü faiz artırması gerekmiyor. Kredi sıkılaştırmasını onlar için piyasa yapacak” ve “Fed’in durgunluğu önlemek için Eylül ayında faiz oranlarını düşürmesini bekliyoruz.”

Michele, UBS’nin Credit Suisse’i satın alma anlaşmasının Avrupa banka hisseleri üzerindeki baskıyı biraz azaltacağını söyledi.

Allianz SE baş ekonomi danışmanı ve Bloomberg Opinion köşe yazarı Mohamed El-Erian, UBS’nin Credit Suisse’i satın almasıyla ilgili “Bu bir kurtarma paketiydi” dedi. “Bu en iyi çözüm değildi, ancak ya kamulaştırma ya da bankayı tasfiye etmeye çalışmak olan diğer ikisine tercih edildi”,  “Credit Suisse için temiz  bir son değil, ancak mevcut seçenekler arasında en iyisi buydu.”

 

New York’taki Yardeni Research başkanı Ed Yardeni: “Mevcut bankacılık krizinin 2007-2008 Büyük Finansal kadar iç burkucu olması pek olası değil. Ancak, ekonomi çapında bir kredi darlığı tetiklerse bir durgunluğa neden olabilir. Bu senaryo şu anda boğuştuğumuz bir soru” diye yazdı bir araştırma notunda. “Henüz durgunluk ihtimalimizi artırmıyoruz, ancak Fed’in bankacılık krizini istikrara kavuşturma çabalarının işe yaramadığına dair işaretler görürsek bunu yapmak zorunda kalabiliriz”.

Brown Brothers Harriman & Co’nun küresel foreks  stratejisi başkanı Win Thin: “Credit Suisse anlaşması ve dolar swap hattı haberleri şimdilik sinirleri yatıştırdı. Ancak First Republic ve diğer bölgesel bankaların hala bıçak  sırtında olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle henüz her şeyi net görebildiğimizden emin değilim.

 

Kaynak:  Investors Say Banking Crisis Far From Over Even After UBS’s Credit Suisse Deal

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler