Sosyal Medya

Genel

Bilge Yılmaz:  Sermaye kontrolü yolda

Yılmaz, “Bugün şirketlere 5 bin dolar gibi komik bir döviz limit getirenler haftaya bunu tamamen yasaklayabilir” diye belirtti… İyi Parti…

Bilge Yılmaz:  Sermaye kontrolü yolda

Yılmaz, “Bugün şirketlere 5 bin dolar gibi komik bir döviz limit getirenler haftaya bunu tamamen yasaklayabilir” diye belirtti…

İyi Parti Ekonomi İşleri Başkanı Bilge Yılmaz, Erdoğan’ın 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanması durumunda sermaye kontrollerinin genişleyeceğini yazarak “Bugün şirketlere 5 bin dolar gibi komik bir döviz limit getirenler haftaya bunu tamamen yasaklayabilir” ifadelerini kullandı.

Bilge Yılmaz, sosyal medya hesabından değerlendirmeler yaptı. Yılmaz, Merkez Bankası rezervleri tükenmek üzere olduğunu belirterek, her ay 8-9 milyar dolar cari açık verildiğini ve vatandaşların sisteme güvenmediği için dolar talep ettiğini kaydetti.

Bilge Yılmaz, paylaşımında şunları belirtti:

“Merkez Bankası rezervleri tükenmek üzere, her ay 8-9 milyar dolar cari açık veriyoruz, şirketler üretimlerini/ticaretini sürdürebilmek, vatandaşlar ise sisteme güvenmedikleri için dolar talep ediyor.

Burada cevaplanması gereken önemli bir soru var: Erdoğan bu pazar seçilirse 29 Mayıs’tan sonra piyasaların ihtiyacı olan doları nereden ve nasıl bulacak?

Tabii ki bulamayacak ve sermaye kontrolleri genişleyecek. Bugün şirketlere 5 bin dolar gibi komik bir döviz limit getirenler haftaya bunu tamamen yasaklayabilir.

 

Bunun sonuçları hepimiz için çok ağır olur.

 

Ekonomi duracak

Şirketler iflas edecek

Karaborsa olacak

İşsizlik artacak

 

Ekonomideki yıkımdan mümkün olan en az hasarla kurtulmak için hala bir şansımız var. Bunu heba etmeyelim.”

 

Kaynak: T24.com.tr 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler