Sosyal Medya

Genel

Ankara-Şam yakınlaşması: Moskova’da dörtlü formatta toplantı

Türkiye, Suriye, Rusya ve İran Dışişleri Bakan Yardımcılarının gelecek hafta Moskova’da teknik düzeyde bir toplantı yapması ve görüşmede, henüz tarihi…

Ankara-Şam yakınlaşması: Moskova’da dörtlü formatta toplantı

Türkiye, Suriye, Rusya ve İran Dışişleri Bakan Yardımcılarının gelecek hafta Moskova’da teknik düzeyde bir toplantı yapması ve görüşmede, henüz tarihi belli olmayan 4 ülke dışişleri bakanlarının katılacağı toplantının hazırlıklarının ele alınması bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Ankara’da bulunan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’la biraraya geldi.

Bakan Çavuşoğlu’na düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye, Rusya, Suriye Dışişleri Bakanları toplantısının ne zaman yapılacağı sorularak, İran’ın da bu toplantıya katılacağı yönündeki haberler hatırlatıldı.

“İran’ın katılmasında bir mahsur yok”

Bunun üzerine, İran’ın da bu görüşmelere katılmak istediğini Türkiye’ye ilettiğini söyleyen Çavuşoğlu, “İran’ın katılmasının hiçbir mahsuru yok dedik. Amaç bellidir. Dolayısıyla hangi ülke katılmak ve katkı sağlamak isterse, biz buna evet deriz. Zaten Suriye için ayakta kalan tek mekanizma Astana formatıdır” diye konuştu.

Çavuşoğlu Rusya’ya da İran’ın katılmasında bir mahsur olmadığını ilettiklerini kaydetti.

“Rusya teknik toplantı için davet etti, katılacağız”

Dışişleri Bakanları toplantısı için çalışmalarının devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Bunu da 4’lü bir şekilde yapmayı planlıyoruz ve Ruslar da olası dışişleri bakanları toplantısının hazırlığı için gelecek hafta teknik düzeyde bir toplantı yapma teklifiyle geldi. Bakan yardımcımızı Moskova’ya göndereceğiz. Bu toplantıya İran tarafı da katılacak. Bu toplantıda dışişleri bakanları toplantısının hazırlıkları yapılacak. Rusya’dan bir davet aldık, biz de bu toplantıya katılacağız.”

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da, Suriye ve Türkiye’nin bölgenin iki önemli ülkesi olduğunu belirterek, İran’ın bu süreçte üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Şam ve Ankara arasında yakınlaşmayı destekleyen Moskova, Aralık ayında iki ülkenin savunma bakanlarının görüşmesine ev sahipliği yapmıştı.

VoA

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler