Sosyal Medya

Genel

Yenileme 3: Büyük Deprem Haber Turu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Depremin yaşandığı 10 ilimizi, genel hayata etkili afet bölgesi…

Yenileme 3:  Büyük Deprem Haber Turu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Depremin yaşandığı 10 ilimizi, genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. Arama-kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için, Anayasa’nın 119’uncu maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak Olağanüstü Hâl ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve üç ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız” diye konuştu.—Sözcü

 

 

 

 

İskenderun Limanı’nda iki gündür devam eden konteyner yangını söndürüldü.

 

MSB’den yapılan açıklamada, yangına havadan müdahale edildiği belirtildi. Helikopter ve yangın söndürme uçaklarının müdahalesiyle yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor.

 

Yargınla ilgili MSB’den şu açıklama yapıldı:

 

“İskenderun Limanında meydana gelen yangın, Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler ve Hava Kuvvetlerimize ait uçağın havadan müdahalesi ile söndürüldü.” —  Ekonomim.com

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) gideceğini duyurdu.

 

Borsadaki sert düşüşle ilgili açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bölgeden dönünce SPK’ya gideceğim. En acı dolu günlerimizde bile, küçük yatırımcıyı soymaya doymadılar. Reziller” dedi.

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinden döndükten sonra SPK’ya gideceğini açıkladı.

 

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “küçük yatırımcının soyulduğunu” belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Bölgeden dönünce SPK’ya gideceğim. En acı dolu günlerimizde bile, küçük yatırımcıyı soymaya doymadılar. Reziller!” ifadelerini kullandı.—T24.com.tr

 

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı deprem sonrası haksız fiyat artış yapanlara gerekli yaptırımların uygulanacağını açıkladı.

 

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle acil ihtiyaç malzemelerinde yaşanan talep sonucunda, fahiş fiyat artışı uygulayan bazı fırsatçıların olduğu belirtilen açıklamada “Ülkemizin depremle mücadele ettiği bu elim dönemde, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve Vergi Denetim Kurulumuz tarafından gerekli tedbirler alınacak, haksız fiyat artışına sebebiyet verdiği tespit edilen ilgililer hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacak, yaşatılan hiçbir suistimal cezasız kalmayacaktır.

 

Hep birlikte yaşadığımız ve derinden hissettiğimiz bu olumsuz süreci atlatmak adına ne gerekiyorsa birlikte yapmaya var gücümüzle devam edeceğiz.” ifadesine yer verildi.—BloombergHT

 

Bloomberg’in üst düzey yetkiliye dayandırdığı habere göre depremlerin ardından durdurulan Ceyhan Terminali’ne yönelik petrol akışı bugün tekrar başlatılıyor.

Üst düzey yetkilinin Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, önlem amaçlı durdurulan akışlar gerekli kontrollerin sağlanmasının ardından önce tanklar için başlatıldı. Yetkilinin verdiği bilgiye göre, tankerler için de akış birazdan başlayacak. Bu, Irak ve Bakü’den gelen petrollerle birlikte ihracatın da yeniden başlayacağı anlamına geliyor.—BloombergHT

 

 

 

Kahramanmaraş’ta sabaha karşı meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki şiddetli deprem sonrası bölgede çok sayıda bina yıkıldı. Enkaz altında kalanlar var… Deprem uzmanı Naci Görür yetkililere “Barajları kontrol” edin uyarısında bulunurken, Prof. Dr. Zafer Akçı ise “500 yıldır bu boyutlarda bir deprem olmadı” dedi.

 

Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremin derinliği 7 kilometre olarak tespit edildi. Kahramanmaraş’taki depremin ardından Adana, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye’de pek çok bina yıkıldı. Fuat Oktay, 284 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4. seviye alarm verildiğini açıkladı–Cumhuriyet.

BOTAŞ deprem bölgelerine gaz akışını durdurdu

BOTAŞ’tan yapılan açıklamada, petrol boru hatlarında herhangi bir hasar olmadığı belirtilirken, Hatay ve Kahramanmaraş il merkezlerinde gaz akışının durdurulduğu ifade edildi. 48 saat içerisinde normal akışın başlatılması hedefleniyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş’ta 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi–BloombergHT.

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin 17 Ağustos depreminden sonra en büyük deprem olduğunu belirterek, artçıların bir yıl sürebileceği konusunda uyardı.

CNN Türk’e konuşan Prof. Dr. Haluk Özener, “Doğu Anadolu zonunda meydana gelen bir deprem, yaklaşık 180 kilometrelik bir kırığın meydana geldiği tahmin ediliyor. 17 Ağustos’tan sonra bu coğrafyada yaşanan en büyük depremden bahsediyoruz” diye konuştu–T24.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan deprem yerin 7 km altında gerçekleşti.

Depremin birçok şehirden şiddetli şekilde hissedildiği bildiriliyor…

 

 

Henüz hasar ve can kaybı  rapor edilmedi.

 

Kahramanmaraş’lı kardeşlerimiz ve tüm vatana geçmiş  olsun dileriz

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler