Sosyal Medya

Ekonomi

Ücretsiz Ulaşım Tartışmaları Sürerken İETT, Duruşunu Netleştirdi

Türkiye genelinde 65 yaş üzeri bireylerin ücretsiz ulaşım hakkı konusu, toplumun gündemini meşgul ederken, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) tarafından önemli bir açıklama yapıldı. İETT İşletmeleri Genel Müdürü İrfan Demet, özel halk otobüslerinin 65 yaş ve üstü yolcularına ücretsiz taşıma hizmeti sunmama kararının İstanbul'da uygulanmayacağını açıkladı.

Ücretsiz Ulaşım Tartışmaları Sürerken İETT, Duruşunu Netleştirdi

Türkiye genelinde 65 yaş üzeri bireylerin ücretsiz ulaşım hakkı konusu, toplumun gündemini meşgul ederken, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) tarafından önemli bir açıklama yapıldı. İETT İşletmeleri Genel Müdürü İrfan Demet, özel halk otobüslerinin 65 yaş ve üstü yolcularına ücretsiz taşıma hizmeti sunmama kararının İstanbul’da uygulanmayacağını açıkladı.

 

 

 

Türkiye genelindeki ücretsiz ulaşım konusu, özellikle 65 yaş üzeri bireyleri ilgilendiren tartışmaları beraberinde getirirken, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş tarafından yapılan açıklama büyük ilgi uyandırmıştı. Soydaş, Türkiye genelinde şehit ve gazi aileleri, emniyet ve basın mensupları dışındaki ücretsiz yolcuları yalnızca her ayın 1’i ile 4’ü arasında ücretsiz taşıyacaklarını belirtmişti.

 

Ancak, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT), bu konuya dair net bir duruş sergiledi. İETT Genel Müdürü İrfan Demet, özel halk otobüslerinin 65 yaş ve üstü yolcularına ücretsiz taşıma hizmetini İstanbul’da uygulamamaya karar verdiklerini açıkladı.

 

İrfan Demet, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ulaşım vizyonuyla uygulamaya koyduğumuz, Özel Taşımacılık İşletim Sistemi (ÖTİS) sayesinde, ücretsiz taşınan yolcuların maliyetleri İBB tarafından karşılanmakta olup; yolcularımıza ve halk otobüsü işletmecilerine mağduriyet yaşatılmamaktadır. Dolayısıyla; Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliğinin (TÖHOB), 4736 Sayılı Yasa Kapsamında ücretsiz taşınma imtiyazına sahip yolcu gruplarının: tüm illerde faaliyet gösteren halk otobüslerince taşımak istememelerine yönelik açıklama ve uygulamaları İstanbul’da uygulanmayacaktır.”

 

Bu açıklama, Türkiye genelindeki ücretsiz ulaşım konusunda önemli bir gelişmeyi temsil ediyor ve İstanbul’daki yolcular için yeni bir umut ışığı oluşturuyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler