Sosyal Medya

Ekonomi

TÜRK-İŞ başkanından ‘asgari ücret teklifi netleşti’ haberlerine sert tepki

TÜRK-İŞ, Genel Başkan Ergün Atalay'ın bir röportajda açıkladığı konuyla ilgili çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtti.

TÜRK-İŞ başkanından ‘asgari ücret teklifi netleşti’ haberlerine sert tepki

TÜRK-İŞ, Genel Başkan Ergün Atalay’ın bir röportajda açıkladığı konuyla ilgili çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtti.

 

 

Atalay, açlık sınırının asgari ücret belirleme sürecinde temel olarak kabul edileceği yönündeki haberleri reddetti. TÜRK-İŞ, Atalay’ın açıklamasının ardından çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve 2024 yılı Asgari Ücret için belirlenecek olan taban fiyatının henüz netleşmediğini vurguladı.

 

Genel Kurul’da yapılan açıklamada, Genel Başkan Atalay’ın açlık sınırıyla ilgili olarak, “Pazarlık açlık sınırıyla yapılmaz, onu konuşmanın bir anlamı yok” şeklinde bir ifade kullandığı belirtildi.

 

TÜRK-İŞ, bu sözlerin üzerine çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve Asgari Ücret belirleme sürecinin komisyon toplantıları sonrasında karara bağlanacağını dile getirdi.

 

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, kamuoyuna duyurulurken saygılar sunuldu. Bu açıklama ile birlikte, Asgari Ücret konusunda net bir kararın henüz alınmadığı ve sürecin komisyon üyeleri tarafından belirleneceği vurgulandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler