Sosyal Medya

Ekonomi

Ticaret bakanı açıkladı: BAE Türkiye’de hangi sektörlere yatırım yapacak?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşik Arap Emirlikleri’nin gıda, lojistik, ilaç ve hastane işletmeciliği, altyapı yatırımları ve teknoloji alanlarında Türkiye’ye 30…

Ticaret bakanı açıkladı: BAE Türkiye’de hangi sektörlere yatırım yapacak?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşik Arap Emirlikleri’nin gıda, lojistik, ilaç ve hastane işletmeciliği, altyapı yatırımları ve teknoloji alanlarında Türkiye’ye 30 milyar dolarlık yatırım yapabileceğini söyledi.

Bakan Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni kapsayan, gelecek hafta başlayacak Körfez turuna ilişkin soruyu yanıtlarken, teknik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

BAE’nin en büyük yatırım holdingi ADQ’nun Türkiye’de temaslarda bulunduğuna değinen Bolat, “Türkiye’de yatırım konusunda 30 milyar dolar gıda, lojistik, ilaç ve hastane işletmeciliği, altyapı yatırımları ve startupların olduğu, teknoloji girişimlerinin olduğu alanlarda tekliflere açığız dediler” ifadelerini kullandı.

Avrupa’dan bazı ülkelerle de ticari ilişkilerde hareketlenmenin başlayacağını anlatan Bolat, Erdoğan’ın ziyaretinden ardından sonbaharda somut adımların atılacağını söyledi.

Katar, Lübnan, Sudan ve Ukrayna ile Serbest Ticaret Anlaşmalarıyla ilgili onay süreçlerinin devam ettiğini belirten Bolat, yeni dönemde Endonezya, Japonya ve Tayland’la da bu konuda çalışmalar yapılacağını kaydetti.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler