Sosyal Medya

Ekonomi

TCMB “Yatırımcı Günleri”nin ilki New York’ta düzenlenecek… İşte tarihi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ilk "Yatırımcı Günleri" etkinliğini 11 Ocak Perşembe günü New York'ta düzenlemeye hazırlanıyor.

TCMB “Yatırımcı Günleri”nin ilki New York’ta düzenlenecek… İşte tarihi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ilk “Yatırımcı Günleri” etkinliğini 11 Ocak Perşembe günü New York’ta düzenlemeye hazırlanıyor.

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan’ın katılacağı etkinlik, davetlilere Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Türk yetkililer ve yatırımcılarla buluşma fırsatı sunacağı şeklinde duyuruldu.

 

Toplantıda enflasyon, para politikası, finansal piyasalar ve bankacılık gibi konuların sunumları yapılacak ve teknik sorular yanıtlanacak. Etkinlik, JPMorgan’ın New York’taki merkezinde gerçekleşecek.

 

Toplantı, TCMB Başkanı Erkan’ın “Para Politikası ve Enflasyon Görünümü” başlıklı sunumuyla başlayacak. Ardından Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, “Maliye Politikası ve Hazine’nin Finansman Görünümü” konusunda bir konuşma gerçekleştirecek.

 

Etkinliğin ikinci bölümünde “Türk Varlıklarına İlişkin Yatırımcı Görüşleri Paneli” düzenlenecek. TCMB Başkanı Erkan, başkan yardımcıları ve birim yöneticilerinin katılımıyla “Dezenflasyon Patikası”, “Döviz Rezervleri Stratejisi” ve “Bankacılık Sektörü ve Makroihtiyati Çerçeve” başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek. Toplantı, TCMB Başkanı Erkan’ın soruları yanıtlayacağı kapanış oturumuyla son bulacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler