Sosyal Medya

Ekonomi

Taşerona kadro çıktı mı, geliyor mu? İşte taşeron işçiye kadro hakkında son durum…

90 bin işçinin beklediği kadro düzenlemesinde son durum ne Taşerona kadro ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak?

Taşerona kadro çıktı mı, geliyor mu?  İşte taşeron işçiye kadro hakkında son durum…

90 bin işçinin beklediği kadro düzenlemesinde son durum ne Taşerona kadro ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak?

 

 

 

Son dönemde taşeron işçilere kadro konusu gündemdeki yerini korurken,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Vedat Bilgin’in, “Taşeron işçilere söz verdim. Önümüzde duruyor, bunu Meclis’i açar açmaz gerçekleştireceğiz.” açıklaması hala akıllarda. Ancak, beklenen taşerona kadro konusu hakkında resmi bir açıklama yapılmamış durumda.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti’nin hazırladığı 80 maddelik torba kanun teklifini görüşmek üzere toplandı. Görüntü alınmasının ardından toplantı basına kapandı ve ekonomiye dair pek çok düzenlemenin yer aldığı torba kanun teklifi masaya yatırıldı.

 

24 Kasım Cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan torba kanun taslağında, vergilerle ilgili düzenlemelerin yanı sıra taşerona kadro konusu da bekleniyordu. Ancak, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve taşeron işçilere kadro konusunun torba yasa içinde olup olmadığı netlik kazanmadı.

 

Eski Bakan Bilgin’in seçimlerden sonra Meclis’te taşeron işçinin yer alacağını ifade etmesine rağmen, konuyla ilgili kesin bir açıklama yapılmadı.

 

Öncesinde 2023 nisan ayında taşerona kadro düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulunan Bilgin, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve Meclis’in açılmasıyla birlikte konunun hayata geçirileceğini dile getirmişti. Ancak, bu konuda net bir takvim veya resmi duyuru bulunmuyor.

 

Konuyla ilgili çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte TBMM Genel Kurulu’na sunulacak olan düzenleme, bu aşamadan geçtikten sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler