Sosyal Medya

Ekonomi

Taksiciler taksimetre ücret tarifelerine en az yüzde 100 zam istedi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksimetre ücret tarifelerinde yüzde 100'lük bir zam talep ederek, taksi plakalarının da en az 20 milyon lira olması gerektiğini ifade etti.

Taksiciler taksimetre ücret tarifelerine en az yüzde 100 zam istedi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksimetre ücret tarifelerinde yüzde 100’lük bir zam talep ederek, taksi plakalarının da en az 20 milyon lira olması gerektiğini ifade etti.

 

 

Hürriyet gazetesinden Burak Taşçı’nın haberine göre, Aksu, “Taksimetre ücret tarifelerinin en az yüzde 100 artırılmasını istiyoruz. Böylece toplu taşımadan farklılaşabiliriz ve aramızdaki fark kapanabilir” dedi.

 

Aksu ayrıca plaka fiyatlarının artması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

 

“Algı operasyonları sebebiyle taksi plakası fiyatlarında bir düşüş yaşandı. Yüksek faizler ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sürekli olarak 5 bin yeni plaka arz etmesi, plaka fiyatlarını aşağı çekiyor. Biz bu plakaları belediyeden ihaleyle aldık. Eğer o tarihlerde gayrimenkul, arsa, dolar gibi ölçütlerle karşılaştırırsak, plaka değeri 20 milyon lira olmalıdır. Her şey yüzde 100-200 artarken, taksi plakası gerçek değerinin altında kaldı.”

 

Aksu’nun verdiği bilgiye göre, taksi plakaları beş yıl önce 1,5 milyon liraya satılırken şu anda 6,3 milyon liraya alıcı bulamıyor.

 

Kaynak: Hürriyet

 

Taksi tarifelerine son zam ise Ağustos 2023’te yapılmıştı. Sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 8,51 liradan 13,75 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 100,80 liradan 152,73 liraya, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 40 liradan 70 liraya çıkmıştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler