Sosyal Medya

Ekonomi

Tahsin Bakırtaş’tan Merkez Bankası Faiz Kararı İle İlgili Çarpıcı Tahmin! Beklentinin Aksine Konuştu!

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Bakırtaş, yüzde 15 seviyesinde olan politika faizinin perşembe günü 250 baz puanlık bir…

Tahsin Bakırtaş’tan Merkez Bankası Faiz Kararı İle İlgili Çarpıcı Tahmin! Beklentinin Aksine Konuştu!

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Bakırtaş, yüzde 15 seviyesinde olan politika faizinin perşembe günü 250 baz puanlık bir artışla yüzde 17,5 seviyesine çıkarılmasının beklendiğini söyledi.

 

 

Merkez Bankası’nın yarın açıklanacak kritik faiz kararı öncesi, yurt içi piyasa hareketli.

 

Dolar sığ piyasada rekorunu 27,27 TL’ye; Euro ise 30,75 TL’ye çekti. Gram altın, dolar/TL’deki yükselişin desteğiyle zirvesini yeniledi. Borsa, dünkü sert satış hareketinden sonra dalgalı seyrediyor.

 

Yeni ekonomik politikalar sonrası nefesler tutuldu ve TCMB’nin yarın saat 14.00’te açıklayacağı faiz kararına odaklanıldı.

 

Piyasanın beklentisi, TCMB’nin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 500 baz puan artırarak yüzde 20’ye yükselteceği yönünde.

 

Yeniçağ TV’den Kübra Çelebi’ye konuşan Prof. Dr. Tahsin Bakırtaş, ise bu beklentinin iyimser olduğunu ifade ederek yarın Merkez’in 250 baz puanlık bir artış yapacağı tahmininde bulundu.

 

“DOLARDA 31 TL İYİMSER KALABİLİR”

 

Hem enflasyonda beklenen yükselişler hem de TCMB’nin gerektiği kadar sıkılaşmayacağı beklentisinin TL’de değer kayıplarını destekleyeceğini ifade eden Bakırtaş, Merkez’in faiz artırımı düşük kalırsa Dolar/TL’nin hızla yükseliş trendine gireceğini ifade etti.

 

Dünyanın en ünlü bankaları arasında yer alan Bank of America’nın, dolar/TL kurunun yıl sonunda 31 lirayı göreceğini öngörmesi üzerine yorum yapan Bakırtaş, bu rakamın yıl sonunda fazla iyimser kalacağını söyledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler