Sosyal Medya

Ekonomi

Sürpriz: Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı, akaryakıta otomatik enflasyon zammı geldi

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için iki katına…

Sürpriz: Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı, akaryakıta otomatik enflasyon zammı geldi

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için iki katına çıkarıldı.

NTV’nin aktardığına göre, 2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek.

Şubat ayında yaşanan depremlerin 100 milyar doları aşan yüksek maliyeti ardından seçimin ardından MTV’nin iki katına çıkarılması geçici vergi olarak beklenmekteydi.

En düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaran torba kanun teklifinde, ek vergi süpprizi de çıktı. Motorlu Taşıtlar Vergisi 2023 yılı için geçerli olmak üzere iki katına çıkarıldı.

2023 yılı için belirlenen genel kurumlar vergisi oranı yüzde 20’den yüzde 25’e yükseltilirken, bu oran; finansal kiralama, faktöring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketlerinin kurumlar vergisi oranı yüzde 25’ten yüzde 30’a yükseltildi.

Torba kanun düzenlemesiyle birlikte, akaryakıt ve doğalgazın içinde yer aldığı I sayılı ÖTV listesine, maktu vergi tutarlarının 6 aylık YİÜFE oranında otomatik olarak artırılmasını öngören bir madde de mevzuata girmiş oldu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler