Sosyal Medya

Ekonomi

Şimşek’ten yine bir twitter açıklaması, program yok size vaat verelim

Dün torba yasa ile açıklanan yüklü vergi artışlarının ardından HMB Şimşek’ten yeni bir twitter açıklaması geldi. Bakan iktidarın ekonomi programının…

Şimşek’ten yine bir twitter açıklaması, program yok size vaat verelim

Dün torba yasa ile açıklanan yüklü vergi artışlarının ardından HMB Şimşek’ten yeni bir twitter açıklaması geldi. Bakan iktidarın ekonomi programının üç temel bileşeni olduğunu, bunların da mali disiplin, enflasyonla mücadele ve finansal istikrar olduğunu vurguladı.

Mali disiplin için verdiği detay seviyesi deprem için yapılacak harcamalar hariç bütçe açığını AB kriteri olan Maastricht kriteri (GSMH’nin %3’ü) seviyesine çekmek hedefi.

Enflasyonun “orta vadede tek haneye düşürülmesi” için kademeli parasal sıkılaştırma vaadini yineleyen Bakan enflasyon hedefi ile uyumlu “gelirler politikasından bahsetmekte. Harcamalar politikasına değinmemekte.

Finansal istikrar adına da reform sözü vermekte.

28 Mayıs’tan bu yana geçen sürede henüz yeni ekonomi yönetimi adına kapsamlı bir istikrar programı ortada yok. Kademeli faiz artışı, vergi artışları ile başlayan adımlar yurtdışından, Körfez bölgesinden doğrudan yatırım çekmeye yönelmiş durumda.

Temmuz sonu açıklanacak Enflasyon raporu, ek bütçe büyüklükleri ile el yordamıyla yola devam etmeye çalışırken beklenti kapmsamlı, inandırıcı bir Orta Vadeli Plan ile yaz sonunda karşılaşmak. Ötesinde, henüz bir program olmaması Şimşek’in tweet atarak ekonomiyi, beklentileri yönetmesiyle sonuçlanmakta.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler