Sosyal Medya

Döviz

Şeref Oğuz: Dolar kuru yıllık enflasyon kadar artsa bile 29 lirayı geçiyor

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, dolar/TL’nin seçimlerden sonraki olası seyrine ilişkin birçok değerlendirme yapıldığını hatırlatarak dolar kurunun yıllık enflasyon kadar artsa bile…

Şeref Oğuz: Dolar kuru yıllık enflasyon kadar artsa bile 29 lirayı geçiyor

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, dolar/TL’nin seçimlerden sonraki olası seyrine ilişkin birçok değerlendirme yapıldığını hatırlatarak dolar kurunun yıllık enflasyon kadar artsa bile 29 lirayı geçebileceğini belirtti.

Birleşik Krallık merkezli Standart Chartered, seçimlerden sonra ortodoks politikalara dönülmesi halinde döviz kurunun 20 TL seviyesinde yılı tamamlayacağı, mevcut politikaların devamı halinde ise dolar/TL’nin 36 seviyesini aşabileceği tahmininde bulunmuştu.

Bloomberg ise geçen ay yayımlanan haberinde Dolar/TL’nin yıl sonu 25 seviyesini görebileceğini belirtmişti.

Dolar kuruyla ilgili tahminini paylaşan Oğuz, şu ifadeleri kullandı:

“Yıllık enflayon %57,68. Dolar 18,87 TL. Enflasyon kadar bir artış bile doları 29 liraya taşıyor. Enflasyon ocak ayında %6,65 oranında artış gösterdi. Ekim ayında aylık artış %3,54, kasım ayına %2,88 ve aralıkta %1,18 olan enflasyonun, ocak ayında aylık bazda %6,65’e çıkması, üstelik kur yerinden kıpırdamazken gerçekleşmesi, yeniden gözleri bu alana çevirdi. 

Üstelik bir de deprem var. Dolar hareketsiz kaldıkça dolar senaryoları da uçuşmaya devam ediyor. Net hata noksan kalemi ile ilerlemek nereye kadar?”

 

 

 

t24.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler