Sosyal Medya

Ekonomi

Sektör temsilcileri uyardı! Kasko fiyatları için şimdi tam zamanı!

Son zamanlarda yaşanan pandemi, döviz kurlarındaki artış ve çip krizi, sıfır otomobil fiyatlarını uçuruma sürükledi. Bu durum, araç fiyatlarının tırmanışıyla sigorta ve kasko ücretlerini de olumsuz etkiledi. Ancak son zamanlarda yaşanan tersine bir dönüş, poliçe bedellerinde belirgin bir düşüşü beraberinde getirdi. Özellikle kasko ve sigorta ücretlerinde geçen seneye kıyasla neredeyse yüzde 20'ye varan bir indirim gözlemlendi.

Sektör temsilcileri uyardı! Kasko fiyatları için şimdi tam zamanı!

Son zamanlarda yaşanan pandemi, döviz kurlarındaki artış ve çip krizi, sıfır otomobil fiyatlarını uçuruma sürükledi. Bu durum, araç fiyatlarının tırmanışıyla sigorta ve kasko ücretlerini de olumsuz etkiledi. Ancak son zamanlarda yaşanan tersine bir dönüş, poliçe bedellerinde belirgin bir düşüşü beraberinde getirdi. Özellikle kasko ve sigorta ücretlerinde geçen seneye kıyasla neredeyse yüzde 20’ye varan bir indirim gözlemlendi.

 

 

 

Salgınla başlayan dönemde, hem sıfır hem de ikinci el araç fiyatları hızla artış göstermişti, ancak araçların daha kolay bulunabilir hale gelmesi ve Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirler, bu fiyatları dengelemeye yardımcı oldu.

 

Fiyatlarda yaklaşık yüzde 20’lik bir düşüş gözlenirken, bu durum kasko sigortası ücretlerine de yansıdı. Bu yılın başından beri kasko poliçe ücretleri neredeyse yarı yarıya azaldı.

 

Yüksek fiyatlar nedeniyle kasko yaptırmayanlar, piyasanın normale dönmesiyle tekrar bu hizmeti aramaya başladı. Bu durumda şirketler arasındaki rekabet de arttı.

 

ATV Haber’e konuşan Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, konuyla ilgili şunları söyledi:

 

‘Bir örnek vereyim. Arabanın değeri 1 milyondu ve sigorta şirketi kasko primini yüzde 2 olarak belirliyordu, bu da 20 bin lira gibi bir prim demekti. Şimdi araç değeri 800 bin TL’ye düştüğünde bile, aynı yüzde 2 oranıyla hesaplansa dahi kasko fiyatı zaten 16 bin liraya düşmüş oluyor.’ Bağcı, ‘Araç ve yedek parça fiyatları oturdu, düşüş başladı. Piyasadan çekilen sigorta şirketleri geri döndü ve rekabet arttı. Bu indirimlerin Aralık sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Ancak Ocak ayından sonra yeni yıl zamları kaçınılmaz… Kasko fiyatları hızla geriye gitti. Şimdi en uygun kasko yaptırma zamanı diyebilirim.’ şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler