Sosyal Medya

Ekonomi

Şehir hastaneleri bütçenin yüzde 11’inde pay sahibi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM’de bakanlığının bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada 8 bin 855 hekimin açıktan atamayla kamuya döndüğünü, 17 şehir hastanesinin de 28 bin yatak kapasitesi ile hizmet verdiğini duyurdu.

Şehir hastaneleri bütçenin yüzde 11’inde pay sahibi!

Sağlık Bakanı Koca’nın söz konusu açıklamalarına tepki gösterildi. Bakan Koca’yı eleştiren CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, şehir hastanelerinin 2024 yılında kullanım bedelinin yüzde 108 artışla 57 milyar 554 milyon TL, hizmet bedelinin yüzde 38 artışla 26 milyar 143 milyon 118 bin TL olduğunu dile ifade etti.

GÜNLÜK MALİYET 229 MİLYON TL

Kayıhan Pala, şehir hastanelerinin toplam maliyetinin yüzde 111.4 oranında artarak 83.7 milyar TL’ye ulaşacağını kaydetti. 2024’te şehir hastanelerinin bir günlük maliyetinin 229 milyon TL olduğunu ifade eden Pala, Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre şu ifadelere yer verdi:

“Şehir hastaneleri Sağlık Bakanlığı bütçesini rehin almış durumda. Bütçenin yüzde 11’inden fazlası bu hastanelere gidiyor. Cumhurbaşkanı 30’un üzerinde Kamu Özel İşbirliği (KOİ) bütçesiyle şehir hastanesi yapılacağını açıklamıştı ama Sağlık Bakanlığı bu yanlıştan geri döndü 18’de sınırladı. Bu önemli bir karar, kutluyorum.”

18 ŞEHİR HASTANESİ

Kütahya Şehir Hastanesi’nin de inşaat sürecinin devam ettiğini belirten Bakan Fahrettin Koca, şehir hastanelerine dair yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Şehir hastanelerimizi Sağlık Akademisi çatısı altında akademik yapıya kavuşturma çalışmalarımız devam ediyor. 2023’te Kamu Özel İş Birliği modeli ile Kocaeli, İzmir ve Gaziantep şehir hastanelerinin yapımı tamamlandı. 17 şehir hastanemiz 28 bin yatak kapasitesi ile sağlık hizmeti vermeye başladı.”

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler