Sosyal Medya

Ekonomi

Sahte İlan Yönetmeliği 1 Kasım’da Yürürlüğe Girecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sahte ilanlara karşı getirdikleri yeni sınırlamaların, fiyat şişirmeleri ve manipülasyonları engellemeyi hedeflediğini ifade etti. Bolat, ilgili yönetmeliğin 1 Kasım'da yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Sahte İlan Yönetmeliği 1 Kasım’da Yürürlüğe Girecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sahte ilanlara karşı getirdikleri yeni sınırlamaların, fiyat şişirmeleri ve manipülasyonları engellemeyi hedeflediğini ifade etti. Bolat, ilgili yönetmeliğin 1 Kasım’da yürürlüğe gireceğini duyurdu.

 

 

 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) toplantısında ilan düzenlemesinin 1 Kasım’da yürürlüğe gireceğini açıkladı. Zeytinburnu’ndaki ASKON genel merkezinde gerçekleşen toplantıda Bakan Bolat, İstanbul Valisi Davut Gül, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ve birçok iş insanının katılımıyla bir araya geldi.

 

Bakan Bolat, konuşmasında ithalat ve ihracat rakamları ile büyüme oranlarına vurgu yaptı. Ayrıca, otomotiv sektöründe çip krizi ile başlayan belirsizlik döneminin, tedarik zincirlerinin yeniden sağlamlaştırılmasıyla Ağustos ayından itibaren büyük ölçüde sona erdiğini belirtti.

 

Son iki ay içinde 600 bin aracın piyasaya sürüldüğünü ve şu anda birinci el ve ikinci el pazarlarında fiyatların düştüğünü dile getirdi. Bolat, “Şu an bolluk ve bereket hakim, fiyatlar hem birinci el hem de ikinci el piyasalarında düşüş gösteriyor” şeklinde konuştu.

 

Bakan Bolat, piyasaların işleyişine büyük etkisi olan internet üzerinden sahte ilanlar, sahte kimliklerle yapılan fiyat şişirmeleri ve manipülasyonları vurgulayarak, “Emlak ve otomotiv sektörlerinde sahte ilanlarla mücadele etmek amacıyla getirdiğimiz sınırlamaların 1 Kasım’da yürürlüğe gireceğini” açıkladı.

 

Bu yönetmelikle birlikte ilan sitelerinin ve bireylerin bu sahte ilanlardan sorumlu olacaklarını belirten Bolat, artık gerçek kimlikleri olan şirketler ve bireylerin bu platformları kullanabileceğini söyledi. Bu adımın, daha dürüst ve güvenilir bir pazarın oluşturulmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler