Sosyal Medya

Döviz

Rusya, OPEC+ kesintilerinin daha da artabileceğini söyledi

"Şu anda alınan önlemler yeterli olmazsa, OPEC+ ülkeleri spekülasyonları ve volatiliteyi önlemek için ek adımlar atacaktır," diye ekledi.

Rusya, OPEC+ kesintilerinin daha da artabileceğini söyledi

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak “OPEC+’nın geçen haftaki üretim kesintisi anlaşması petrol piyasasını dengelemek için yeterli değilse, daha fazla önlem alınabilir” dedi.

Novak Salı günü Tass haber ajansına göre, 1 Ocak itibariyle üç ay boyunca OPEC+ üretimini günlük 2.2 milyon varil azaltmayı öngören anlaşma, piyasanın genellikle ilk çeyrekte görülen mevsimsel talep düşüşü dönemini “güvenle geçmesine” izin verecek, dedi

“Şu anda alınan önlemler yeterli olmazsa, OPEC+ ülkeleri spekülasyonları ve volatiliteyi önlemek için ek adımlar atacaktır,” diye ekledi.

Novak, Rus liderin Ukrayna’yı istilasından bu yana nadir görülen bir durum olan yurt dışı gezisinden bir gün önce Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’a Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte katılacak. Bu yurt dışı gezisi, Rus liderin OPEC’in kilit üyeleri ile ortaklıklarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Pazartesi günü Bloomberg’e verdiği röportajda Suudi Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman, OPEC+ petrol üretim kesintilerinin ihtiyaç duyulması halinde “kesinlikle” ilk çeyrekten sonrasına devam edebileceğini söyledi ve kısıtlamaların tam olarak uygulanacağını taahhüt etti.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler