Sosyal Medya

Ekonomi

Perakende satış hacmi ekimde arttı

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, 2023 yılı Ekim ayında önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13,7 artış gösterdi. Özellikle gıda, içecek ve tütün satışlarında yüzde 13,8, gıda dışı satışlarda (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 18,9 artış yaşandı. Ancak otomotiv yakıtı satışlarında yüzde 3,3'lük bir azalma görüldü.

Perakende satış hacmi ekimde arttı

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, 2023 yılı Ekim ayında önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13,7 artış gösterdi. Özellikle gıda, içecek ve tütün satışlarında yüzde 13,8, gıda dışı satışlarda (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 18,9 artış yaşandı. Ancak otomotiv yakıtı satışlarında yüzde 3,3’lük bir azalma görüldü.

 

 

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi bir önceki aya göre de yüzde 2,0 arttı. Bu artış, gıda, içecek ve tütün satışlarında yüzde 0,9, gıda dışı satışlarda (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 3,0 artışla yansıdı. Otomotiv yakıtı satışları ise bir önceki aya göre yüzde 0,2 azaldı.

 

Ekim ayında perakende satış hacmindeki bu artışlar ve azalışlar, özellikle gıda ve gıda dışı sektörlerde dikkate değer bir ivme gösterdiğini ortaya koyuyor.

 

Gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,9 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 3,0 arttı, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,2 azaldı.

 

Kaynak: TÜİK

Cari fiyatlarla perakende ciro 2023 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 83,6 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 86,8 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 91,9 arttı, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 55,9 arttı.

 

Cari fiyatlarla perakende ciro 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,6 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 4,7 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 6,7 arttı, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 2,3 azaldı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler