Sosyal Medya

Ekonomi

‘Otomobil Almalı Mıyım?’ Diyenler Dikkat!

Artan döviz kuru nedeniyle otomobil fiyatlarına da zam geldi. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, "Otomobil almalı mıyım?" diye soranlara yanıt verdi.

‘Otomobil Almalı Mıyım?’ Diyenler Dikkat!

Artan döviz kuru nedeniyle otomobil fiyatlarına da zam geldi. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, “Otomobil almalı mıyım?” diye soranlara yanıt verdi.

Döviz kurunun Türk lirası karşısında artışı devam ediyor. Döviz kurundaki bu artışla birlikte otomobil fiyatları hem bayram öncesi hem de bayramda zamlandı.

Otomobil almak isteyenlerse artan bu fiyatlar karşısında nasıl pozisyon alacaklarını araştırıyor.

'Otomobil almalı mıyım?' sorusuna yanıt - Sayfa 3

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, “Otomobil almalı mıyım yoksa beklemeli miyim?” sorusuna yanıt verdi.

Özpeynirci, “Otomobil alayım mı, bekleyeyim mi” diye soranlara toplu cevap vereyim; “Bugün” hep en doğru zamandır.”

Ayrıca Özpeynirci, Çinli otomotiv markaları için da açıklamalarda bulundu: “Çinli otomotiv markaları Türkiye’de sadece yatırımları değil distribütörlük görüşmelerini de askıya almış, hatta durdurmuş durumda.

Seçim sonrasını takip eden aylarda her şeye rağmen 3-4 yeni markanın daha satış için gelebileceği söyleniyor. ‘Ama eğer ek vergi olmasaydı net en az 10 marka daha gelirdi’ diye de sektörde yüksek sesli dile getiriliyor.

'Otomobil almalı mıyım?' sorusuna yanıt - Sayfa 7

 

Buradaki en kritik cümle; “Görünen o ki, Çinli markalar Türkiye’nin bana göre erken alınmış bu ek vergi uygulamasını farklı yorumlamışlar ve istenmedikleri sonucuna varmışlar.”

 

gazeteduvar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler