Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

OECD’den emeklilik fonlarına likidite uyarısı

2021 itibariyle yaklaşık 60 trilyon dolar büyüklüğe ulaşan emeklilik fonlarına OECD’den likidite uyarısı geldi. 2021’de İngiltere emeklilik fonlarında yaşanan kriz…

OECD’den emeklilik fonlarına likidite uyarısı

2021 itibariyle yaklaşık 60 trilyon dolar büyüklüğe ulaşan emeklilik fonlarına OECD’den likidite uyarısı geldi. 2021’de İngiltere emeklilik fonlarında yaşanan kriz bir uyarı niteliğinde olarak görülüyor ve fonlara getiri için riskli ve likit olmayan varlıklara yatırım yaparken “aşırı dikkatli” olmaları çağrısı yapılıyor.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü faiz oranlarındaki artış ve küresel hisse piyasalarında yaşanan düşüşün emeklilik fonları için görünümü değiştirdiğine dikkat çekerek likidite riskleri konusunda “aşırı dikkatli” olmaları gerektiğini söyledi.

Ekonomim gazetesinden Hilal Sarı’nın haberine göre OECD’nin özel emeklilik birimi OECD Financial Aff airs Division’dan 2021 itibariyle yaklaşık 60 trilyon dolar büyüklüğe ulaşan emeklilik fonlarına OECD’den likidite uyarısı geldi. 2021’de İngiltere emeklilik fonlarında yaşanan kriz bir uyarı niteliğinde olarak görülüyor ve fonlara getiri için riskli ve likit olmayan varlıklara yatırım yaparken “aşırı dikkatli” olmaları çağrısı yapılıyor.

Thinking Ahead Institute tarafından yayınlanan bir rapora göre 2021 yılında büyümesini sürdüren küresel emeklilik fonu varlıkları son 10 yılda neredeyse iki katına yükselerek 56,6 trilyon doları buldu. 22 emeklilik fonu pazarının incelendiği raporda sadece 7 pazarın – Avustralya, Kanada, Japonya, Hollanda, İsviçre, İngiltere ve ABD – bu varlıkların 52 trilyon dolardan fazlasını bulundurduğu aktarılıyor. Bu 22 pazar dışındaki ilave emeklilik fonu pazarlarının da 3 ila 6 trilyon dolar büyüklükte olabileceği tahmin ediliyor.

Kısa Dalga

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler