Sosyal Medya

Ekonomi

Nefesler tutuldu: JPMorgan’dan ‘Türkiye’ tahmini

Türkiye seçimlere doğru giderken dünyanın gözü de 14 Mayıs’a çevrilmiş durumda… New York merkezli Amerikan yatırım bankası JPMorgan, seçimlere ilişkin…

Nefesler tutuldu: JPMorgan’dan ‘Türkiye’ tahmini

Türkiye seçimlere doğru giderken dünyanın gözü de 14 Mayıs’a çevrilmiş durumda… New York merkezli Amerikan yatırım bankası JPMorgan, seçimlere ilişkin yeni bir değerlendirme raporu hazırladı.

Seçim sonrası için en merak edilen konulardan bir tanesi ekonomide nasıl gelişmeler yaşanacağı… New York merkezli Amerikan yatırım bankası JPMorgan, 14 Mayıs seçimleri için çarpıcı bir rapor yayımladı.

JPMorgan’ın ekonomistleri tarafından hazırlanan CEEMEA Strateji Raporu’nda yer alan değerlendirmeye göre, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden sonra oluşacak hükümetin ortodoks politikalara güçlü bağlılık göstermesi halinde MSCI Türkiye Endeksi, ABD Doları cinsinden yüzde 74 yukarı hareket üretecek.

Ancak ekonomistler; ortodoks politikalara ılımlı dönüş senaryosunun gerçekleşmesi halinde yüzde 29 aşağı hareket yaşanabileceğini öngörüyorlar.

JPMorgan CEEMEA hisse senedi dağılım raporlarında Türkiye için nötr olmaya devam edildiği de vurgulandı.

‘Ortodoks politika’ tanımı

Ekonomi alanında geleneklere, genel kabul görmüş görüşlere bağlı olan uygulamalara denir. Genel kabul görmüş uygulamalardan oluşan ekonomi politikasına da Ortodoks ekonomi politikası adı verilir.

MSCI Türkiye Endeksi

MSCI endeksleri hem uluslararası piyasalarda, hem de Türkiye’de fon ve portföy yöneticileri tarafından takip edilen ve karşılaştırma ölçütü (benchmark) olarak kullanılan endekslerdir.

 

 

halktv.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler