Sosyal Medya

Ekonomi

MTV İçin İndirim Hayal Oldu!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) indirim beklentisi içinde olanlara önemli bir uyarıda bulundu. Bingöl, MTV ödemelerinde yeniden değerleme oranında bir indirim beklentisinin gerçekçi olmadığını vurguladı.

MTV İçin İndirim Hayal Oldu!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) indirim beklentisi içinde olanlara önemli bir uyarıda bulundu. Bingöl, MTV ödemelerinde yeniden değerleme oranında bir indirim beklentisinin gerçekçi olmadığını vurguladı.

 

 

 

MTV ödeyecek olan vatandaşlara yönelik yapılan uyarıda, Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, “2024 merkezi yönetim bütçesine baktığımızda, maalesef Cumhurbaşkanının bu yıl ve geçmiş yıllarda olduğu gibi bir indirim yetkisi kullanmayacağı görülmektedir. Bu sebeple önümüzdeki yıl için Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde uygulanacak olan yeniden değerleme oranında (%58,46) bir indirim beklentisi içine girilmemeli, bütçenin buna göre ayarlanması gerektiği” şeklinde uyarılarda bulundu.

 

Bingöl’ün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Vergi Uzmanı, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun ilgili maddesine atıfta bulunarak, yeniden değerleme oranının hesaplanma sürecine ve bu oranın belirlenmesine dair detayları da paylaştı.

 

MTV konusunda yapılan bu uyarı, vergi mükelleflerinin beklentilerini gözden geçirmeleri ve ödeme planlarını belirlerken dikkatli olmaları gerektiği yönünde önemli bir hatırlatma olarak değerlendiriliyor.Vergi Usul Kanunu uyarınca Cumhurbaşkanının, vergi ve harçlarda yeniden değerleme oranını yüzde 50’ye kadar azaltma ve yüzde 50’ye kadar artırma yetkisi bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler