Sosyal Medya

Ekonomi

Memur zammını belirleyecek Hakem Kurulu, karar öncesi son kez toplandı

Memur ve memur emeklilerine yapılacak zammın belli olacağı toplu sözleşmeye dair nihai kararı verecek Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 3. kez toplandı.

Memur zammını belirleyecek Hakem Kurulu, karar öncesi son kez toplandı

Memur ve memur emeklilerine yapılacak zammın belli olacağı toplu sözleşmeye dair nihai kararı verecek Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 3. kez toplandı.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren kamu toplu sözleşmesi görüşmelerinde genel zam oranında anlaşma sağlanamaması üzerine uzlaşılamayan maddeleri karara bağlayacak ve maaş zammını belirleyecek olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, üçüncü kez toplandı.

Toplantı saat 14.15’te Sayıştay’da başladı. Çalışmalarına devam kurul, zamlara ilişkin nihai kararını 31 Ağustos’a kadar verecek. Kurulun verdiği karara itiraz edilemeyecek.

KARAR ÖNCESİ SON TOPLANTI

Hakem Kurulu, 31 Ağustos’taki karar toplantısından önce toplantısını yapıyor. Kurul, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmî tatil olduğu için yarın toplanmayacak.

Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, 2024 ve 2025’teki zam oranında uzlaşamazken, taraflar arasında 11 hizmet kolunda anlaşma sağladı. Mutabakat sağlanamayan maddeler için müzakerelerin sona ermesiyle Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girdi.

KURULDA YER ALAN İSİMLER

Başkanlığını Sayıştay Başkanı Metin Yener’in yaptığı kurul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı İsa Atçeken, akademisyenler Prof. Dr. Fatih Uçan ve Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney ve KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal’dan oluşuyor.

HÜKÜMETİN TEKLİFİ

Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos’taki ilk teklifinde 2024’ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos’ta ise teklifini 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde revize etmişti.

 

 

 

birgun.net

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler