Sosyal Medya

Ekonomi

Memur ve emeklinin zam pazarlığında ilk görüşme başladı, Bakan Işıkhan’dan açıklama

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği görüşmeler başladı. Bakan Işıkhan açıklama yaptı, “Tarafları memnun edecek düzeyde olacağını umuyorum.”      …

Memur ve emeklinin zam pazarlığında ilk görüşme başladı, Bakan Işıkhan’dan açıklama

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği görüşmeler başladı. Bakan Işıkhan açıklama yaptı, “Tarafları memnun edecek düzeyde olacağını umuyorum.”

 

 

 

Memur ve emeklinin önümüzdeki 2 yılı kapsayacak zam görüşmeleri bugün başladı.

Memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarına ilişkin zam pazarlığı başladı. Toplantıların ardından memur ve emeklisinin 2024 ve 2025 yıllarındaki toplu sözleşme zam oranları belli olacak. Memurların beklentisi 2024 yılı için yüzde, 2025 yılı için ise yüzde 40 olurken Memur-Sen’in 2024-2025 yılları talebi ise yüzde 110 olarak belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan toplu sözleşme görüşmelerinin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün burada halihazırda çalışan ve emekli olan 6 milyon kamu görevlisi ve emeklisinin 2024-25 yıllarını kapsayacak maaşları ile sosyal haklarını kamu görevlileri konfederasyonumuz ve 11 hizmet kurulunda kurulu sendikalarımızla yürüteceğimiz müzakerelerin yer alacağı 7. dönem kamu görevlileri toplu sözleşme görüşmelerini başlatıyorum. Müzakerelerin hayırlara vesile olmasını değerlendiriyorum.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın büyük çabası ile Türk devletleri teşkilatı çatısı altında 2 gün önce Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı kuruldu. Çalışma hayatı ile sendikal faaliyetlerde birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürüyeceğiz.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler