Sosyal Medya

Ekonomi

Mehmet Şimşek’ten Fransa temaslarına ilişkin açıklama

Şimşek, sosyal medya hesabından dün gerçekleştirdiği Fransa temaslarına dair bir paylaşımda bulundu.

Mehmet Şimşek’ten Fransa temaslarına ilişkin açıklama

Şimşek, sosyal medya hesabından dün gerçekleştirdiği Fransa temaslarına dair bir paylaşımda bulundu.

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün Fransa-Almanya Forumu’na katılarak, yaklaşık 70 firmanın CEO ve CFO’larına Türkiye’deki yatırım fırsatları hakkında bilgi verdi. Şimşek, “Yatırımcılarla görüşmelerimiz, önümüzdeki hafta başında Körfez ülkeleri ziyaretleri ile devam edecek. Ziyaretlerimizin amacı, ülkemizin yeni programını tanıtmak ve istihdamı artıracak, yüksek katma değerli kalıcı yatırımları teşvik etmektir” dedi.

 

Şimşek, Fransa ziyaretinin bir gün içinde yoğun bir programı olduğunu vurgulayarak, bu çerçevede sabah saatlerinde BNP Paribas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Jean Lemierre’in ev sahipliğinde, Fransa’nın en büyük iş insanları derneği MEDEF üyeleriyle bir araya geldiklerini belirtti.

 

Şimşek, ayrıca Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire ile ikili ticaretin ve karşılıklı yatırımların artırılması konusunda istişarelerde bulunduklarını da vurgulayarak şunları ekledi:

 

“Dün gece, Fransa-Almanya Forumu’nda 70 civarında firmanın CEO ve CFO’suna Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattık. Fransa, Türkiye’de en fazla uluslararası yatırım yapan ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Yatırımcılarla görüşmelerimiz, önümüzdeki hafta başında Körfez ülkeleri ziyaretleri ile devam edecek. Ziyaretlerimizin amacı, ülkemizin yeni programını tanıtmak, istihdamı artıracak ve yüksek katma değer sağlayacak kalıcı yatırımları teşvik etmektir.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler