Sosyal Medya

Ekonomi

Mehmet Şimşek ödemeler dengesi ve iş gücü verilerini değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son ekim ayına ilişkin ödemeler dengesi ve iş gücü verilerine dair yaptığı açıklamada, "Uyguladığımız politikalarla, kırılganlıkları azaltırken yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeyi sağlıyoruz" dedi.

Mehmet Şimşek ödemeler dengesi ve iş gücü verilerini değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son ekim ayına ilişkin ödemeler dengesi ve iş gücü verilerine dair yaptığı açıklamada, “Uyguladığımız politikalarla, kırılganlıkları azaltırken yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeyi sağlıyoruz” dedi.

 

 

 

Şimşek, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, büyüme dengesi için uygulanan politikaların ekim ayında da cari dengeyi olumlu etkilediğini vurgulayarak, “Yıllık açık mayıs ayına göre 9,6 milyar dolar azaldı. Cari denge ve uluslararası yatırımcı ilgisiyle rezervlerimiz tarihi zirve olan 140 milyar dolara ulaştı” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

 

Bakan, bu dönemde en büyük zorluğun, ihracat artışını kısıtlayan ticaret ortaklarındaki zayıf talep olduğunu belirtirken, “Politikalarımız kırılganlıkları azaltırken aynı zamanda yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı destekleyerek sürdürülebilir bir büyümeyi sağlıyor. Sanayi üretimi bunun önemli bir göstergesi. Ekim ayında işsizlik oranı yüzde 8,5 ile son 11 yılın en düşük seviyesine geriledi. Politikalarımızın olumlu etkilerini günlük olarak gözlemliyoruz ve hedeflerimizi başarıyla gerçekleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler