Sosyal Medya

Ekonomi

Küresel akıllı telefon pazarı ekimde 27 aylık daralma serisini kırdı

Küresel akıllı telefon pazarı, Haziran 2021'den bu yana ilk kez ekim ayında yıllık bazda bir büyüme gösterdi ve uzunca süren 27 aylık daralma serisine son verdi. Bu dönemde pazar, beklenmeyen bir ivme kazandı ve sektörde olumlu bir dönüş sinyali verdi.

Küresel akıllı telefon pazarı ekimde 27 aylık daralma serisini kırdı

Küresel akıllı telefon pazarı, Haziran 2021’den bu yana ilk kez ekim ayında yıllık bazda bir büyüme gösterdi ve uzunca süren 27 aylık daralma serisine son verdi. Bu dönemde pazar, beklenmeyen bir ivme kazandı ve sektörde olumlu bir dönüş sinyali verdi.

 

 

Counterpoint Research’in verilerine göre, küresel akıllı telefon pazarı, gelişmekte olan pazarlardaki toparlanmanın etkisiyle Ekim ayında, iki yılı aşkın süren daralmanın ardından büyümeye yeniden başladı.

 

Rapora göre, aylık akıllı telefon satışları yüzde 5 arttı ve Haziran 2021’den bu yana ilk kez yıllık bazda büyüme kaydedildi. 27 aylık daralma serisi sona erdi. Counterpoint’in raporunda, küresel akıllı telefon satışlarının son iki yıldır parça eksikliği, stok birikimi ve değiştirme döngülerinin uzaması gibi çeşitli sorunlar nedeniyle baskı altında olduğu belirtildi.

 

Şirket, Ekim ayındaki güçlü büyümenin ardından, 2023’ün dördüncü çeyreğinde yıllık bazda büyümenin devam etmesini ve pazarın önümüzdeki çeyreklerde kademeli olarak toparlanmasını beklediğini ifade etti.

 

Raporda, Orta Doğu ve Afrika’daki sürekli toparlanma, Huawei’nin Çin’deki dönüşü ve Hindistan’daki festival sezonunun başlaması gibi faktörlerin, son dönemdeki büyümeye öncülük ettiği vurgulandı. Özellikle, Huawei’nin Çin’deki akıllı telefon satışlarının üçüncü çeyrekte yüzde 37 arttığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler