Sosyal Medya

Ekonomi

Kulis: Emekliye ‘refah’ artışı yüzde 5-10’la sınırlı tutulacak

Gazeteci Nuray Babacan, AKP kulislerinde, emekli maaşlarına yüzde 45 ya da 50 zam yapılacağının konuşulduğunu yazdı. Yıl sonunda yüzde 40 civarı enflasyon farkı oluşacak. Bu durumda emekliye verilecek 'refah' payı sadece yüzde 5-10'la sınırlı tutulacak.

Kulis: Emekliye ‘refah’ artışı yüzde 5-10’la sınırlı tutulacak

Gazetepencere yazarı Nuray Babacan, bütçe görüşmelerinde gözlerin emekli zammına çevrildiğini belirterek, AKP kulislerinden edindiği bilgileri aktardı. Babacan’ın ‘Emekliler için en düşük maaşın 10 bin lira olacağı konuşuluyor’ başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

TEPKİLER ARTTI

AKP’nin, yerel seçim kampanyasının bir aracı olarak kullanmaya hazırlandığı ‘rutin’ maaş zammı, sahada çalışma yapan milletvekillerini çok yakından ilgilendiriyor. Çünkü ne zaman seçim bölgelerinden dönseler, emeklilerin tepkisini, fiyat artışlarından ve hayat pahalılığından yakınanları anlatıyorlar.

YÜZDE 50 İDDİASI

İktidar partisinde yeni yılda emekli maaşlarıyla ilgili çalışma başladı. Kulislerdeki iddiaya göre, en düşük emekli aylığı 10 bin liraya çıkarılacak. Parti kurmayları, yılbaşında ortalama yüzde 50-52’lik bir zam beklediklerini dile getiriyorlar. Maliyenin direneceğini söyleyenlere göre bu oran yüzde 45 olacak.

Çalışan emeklilere ikramiye verilmemesiyle ilgili tepkiler de bitmek bilmiyor. Buna bir de emekli çiftçiler eklenmişti. Cumhurbaşkanının talimatıyla emekli çiftçilere ikramiye ödenmesi formülünün bulunduğunu öğrendik. Bunun için yasal düzenleme gerekmediği, tebliğ yayınlayarak sorunun çözüleceği ifade ediliyor. Yakında düzelttikleri hatalarını ‘çiftçilere müjde’ diye duyururlarsa hiç şaşırmayın. Bu eksikliği öğrenen Cumhurbaşkanının ekibine kızdığını da anımsatalım.”

Artı Gerçek

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler