Sosyal Medya

Ekonomi

Kripto paralar XAU- BTC- XRP ve altın analizi!

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar, sadece sosyoekonomik, politik ve insani etkilerle sınırlı kalmayıp finansal piyasaları da etkisi altına almış durumda. Paranaanaliz.com'un yaptığı araştırmaya göre bu durum, yatırımcıları güvenli liman arayışına iterek altın (XAU) alışlarını hızlandırmış, aynı zamanda kripto para birimlerinden fon çıkışlarını artırmıştır. Kripto piyasasının toplam büyüklüğü ve hacmi 1 trilyon dolara gerilemiş durumda. Federal Rezerv'in (Fed) projeksiyonları ve ETF'ler uzun süredir finansal piyasanın odak noktasıydı, ancak şu anda jeopolitik riskler piyasayı domine ediyor. Yatırımcılar, kriptolardaki short pozisyonlarını ve güvenli limandaki long pozisyonlarını taşıma noktasına gelmiş durumda.

Kripto paralar XAU- BTC- XRP ve altın analizi!

Gün içerisinde kripto piyasasının iç dinamiğinden kaynaklanan pozitif haberler, büyük bir etki yaratmadı, ancak piyasa içindeki dengeleri başlangıç seviyelerine geri getirdi. ARK INVEST, SEC’in talep ettiği ETF düzenlemelerini yaparak sundu. Bundan sonraki süreçte, Bitcoin ETF’sinin onaylanıp onaylanmayacağını izleyeceğiz. Bitcoin’in hakimiyet oranı, savaşın başlamasından bu yana artışını sürdürüyordu. Son iki gün boyunca bu artışa ara vermiş olsa da bu haberin etkisiyle BTC’nin Pazar hakimiyeti artıyor. Orta Doğu’daki gerginlikler, kripto paraların Pazar hakimiyetini önemli ölçüde etkiledi. Yatırımcılar, altcoinlerden çıkarak Bitcoin ve stablecoin’lere geçiyor. Stablecoin’lere geçiş, kripto piyasası içinde nakde dönüş olarak da yorumlanabilir. Bu noktada, hem XAU hem de kriptoların karar aşamasında olduğunu söylemek mümkün.

Investing.com‘dan Helin Çelik’in analizine göre süreç içerisinde kripto paraları pozitif bir haber akışı derinlemesine etkilemediği sürece, ilk tepkinin savaşın gidişatına, ikinci tepkinin ise ABD para politikasına odaklanmasını bekliyoruz. Bu da riskler ve belirsizliklerin devam ettiği her durumda riskli varlıklardan kaçışın tetikleneceğini gösteriyor. Kripto para birimleri ve endekslerde işlem yapan yatırımcıların satış baskısına karşı dikkatli olmaları önemlidir.

TEKNİK GÖRÜNÜM

BTC/USDT: Bitcoin, sene başından bu yana takip edilen yükselen kanaldan negatif ayrıştıktan sonra 24.860 seviyelerini test ederek toparlanmaya başladı. Orta Doğu’da yaşanan gerilimle birlikte 28.300 seviyelerinden itibaren satış baskısıyla karşılaştı. Şu anda günlük grafikte yükselen kanal içinde fiyatlanıyor. Gerileme, kripto para birimini 50MA desteğine yakın bir konuma getirdi. Buradan güçlü bir alış gelirse direnç seviyeleri kanalın üst bandına kadar kademeli olarak takip edilebilir. Ancak, mini kanal aşağı yönlü kırılırsa kanal iç hacmi kadar düşüş görülebilir. Bu da ilk etapta 26.340 ve sonrasında 24.860 seviyelerini gündeme getirebilir. Yatırımcılar teknik açıdan ilk olarak 50MA desteğini izlemelidir.

XAU: Altın (XAU), düşen bir kanal içinde fiyatlamasını sürdürüyor ve jeopolitik riskler altın için güvenli liman rolünü sürdürmesine neden oluyor. Şu anda, yüksek hacimli bir şekilde 50MA’yı yukarı yönlü test ediyor. Kanalın üst bandına yaklaşıldığında, yatırımcılar long pozisyonlardaki hacmi artırmaya devam ederse kanal içi hacim kadar yukarı yönlü ani hareketler görebiliriz. 1910 direnci kırılırsa, 1945 ve 1975 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Ancak, bu noktada kanal direncinden kaynaklanabilecek kar realizasyonlarına dikkat edilmelidir. Güçlü bir kar realizasyonu aşaması ilk etapta 1835-1862 bandını gündeme getirebilir.

XRP/USDT: XRP, periyodik olarak test edip geri çekildiği 0.55 direncinde retle karşılaştı. 0.55 direncini kırmak için yeterli momentumu bulamadığında 0.45 desteğine çekildi. Ripple-SEC davasındaki yargıcın SEC’in taleplerini reddetmesi, 0.55 direncini getirmişti. Ancak, jeopolitik riskler altcoinlerden çıkışı tetikledi ve XRP’yi 50MA’nın gerisine itti. Piyasa riskleri ve altcoinlerden çıkış devam ederse, yatırımcılar 0.45-0.41 bandına dikkat etmelidirler. Bu bölgeden gelebilecek toparlanmaları değerlendiren yatırımcılar, ilk etapta 0.55 direncini referans alabilirler.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Yatırımlarınız için profesyonel destek almanızı tavsiye ediyoruz.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler