Sosyal Medya

Kripto Para

Kripto parada FED etkisi: Piyasalarda haftanın en çok kazandıran ile kaybettiren para birimleri

Kripto para birimlerine FED etkisi: Yatay seyirdeki kripto piyasalarında en çok kazandıran ile kaybettiren kripto para birimleri. Kripto para piyasaları, haftanın ilk yarısında yukarı yönlü hareket ettikten sonra ikinci yarıda gelen satışların etkisiyle yatay bir seyir izledi.

Kripto parada FED etkisi: Piyasalarda haftanın en çok kazandıran ile kaybettiren para birimleri

Haftanın başında 1,07 trilyon dolara kadar yükselen toplam kripto para piyasa değeri, ABD Federal Bankası (Fed) faiz kararı sonrası yaşanan çıkışlarla birlikte kısmi bir gerileme yaşadı ve şu an 1,06 trilyon dolar seviyelerinde.

ABD Fed, bu ay faizleri sabit bırakma kararı aldı. Bu karar başlangıçta kripto varlıklar için olumlu bir gelişme olarak görüldü, ancak ardından gelen şahin açıklamalar risk iştahını düşürdü. Fed’in yaklaşımı, sıkı para politikasının devam edeceği yönünde güçlü sinyaller veriyor ve 2024 yılındaki faiz indirimi beklentileri daha ileri bir tarihe ertelenmiş durumda.

Son gelişmelere göre, doların güçlü kalması, ABD 2 Yıllık ve ABD 10 Yıllık tahvil getirilerinin yükselmesi, riskli varlıklara olan talebin zayıflamasının ana nedenleri arasında yer alıyor.

Bitcoin, önceki hafta 25.000 dolar seviyelerinden aldığı destekle 27.000 dolara kadar yükseldi, ancak kâr satışlarının etkisiyle 26.500 dolara geriledi ve bu seviyede destek bulmayı sürdürüyor. En büyük altcoin olan Ethereum ise daha sert bir düzeltme yaşadı ve Eylül başındaki 1.630 dolarlık desteği kaybetti, şu an 1.580 – 1.600 dolar aralığında yeni bir destek oluşturmayı deniyor.

Investing.com’dan Günay Caymaz’ın derlediği bilgilere göre haftalık bazda en dikkat çeken altcoinlerden biri Chainlink (LINK) oldu. LINK, son bir haftada %11 değer kazanarak 7 dolar seviyelerine ulaştı. LEO, TON ve XRP gibi kripto paralar da kısmi kazançlar elde etti. Bu hafta en çok kaybeden kripto paralar ise BCH, DOT ve ETH oldu. Bitcoin ise hafta içindeki dalgalanmanın ardından yatay bir seyir izliyor.

Haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren kripto para birimleri şu şekilde sıralandı:

En çok kazandıranlar:

ImmutableX (IMX): %15,25

Chainlink (LINK): %11,4

Curve DAO (CRV): %9,6

Aave (AAVE): %6,45

Unus Sed Leo (LEO): %6,25

En çok kaybedenler:

THORChain (RUNE): -%8,8

Gala (GALA): -%8,5

Klaytn (KLAY): -%7,9

Optimism (OP): -%7,7

XDC Network (XDC): -%7,6

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler