Sosyal Medya

Ekonomi

Kripto Para Milyarderinden Kritik Tahminler!

Skybridge CEO’su Anthony Scaramucci, kripto para piyasalarına olan ilgisi nedeniyle, aldığı tüm darbelere rağmen, Bitcoin’e olan hevesini kaybetmediğini söylüyor. İşte…

Kripto Para Milyarderinden Kritik Tahminler!

Skybridge CEO’su Anthony Scaramucci, kripto para piyasalarına olan ilgisi nedeniyle, aldığı tüm darbelere rağmen, Bitcoin’e olan hevesini kaybetmediğini söylüyor. İşte milyarder ismin en son açıklamaları…

Skybridge isimli hedge fonunun CEO’su Anthony Scaramucci, kripto para alanındaki yorumlarıyla dikkat çekiyor. En son, katıldığı bir podcast’te kripto paralara yönelik umudunu yitirmediğini ima etti. Scaramucci, “gm” isimli podcast’te ” Ben bir evangelist değilim. Hayatta ne olursa olsun ‘Bitcoin über alles’ sloganı atacak figürlerden biri değilim. Bu yüzden konuyu bu perspektiften ele almak ve size şu anda hiç olmadığım kadar yükselişte olduğumu söylemek istiyorum,” ifadelerini kullanıyor.

 

Piyasa son zamanlarda bazı engellerle karşı karşıya kaldı. Sam Bankman-Fried’in kripto borsası FTX Kasım ayında iflas başvurusunda bulunduğunda, Scaramucci ile SBF oldukça yakındı. Geçtiğimiz Nisan ayında Crypto Bahamas konferansına ev sahipliği yapmak için ortaklık kurdular. Eylül ayında FTX, 40 milyon dolar karşılığında SkyBridge’in yüzde 30 hissesini satın aldı. Bankman-Fried’in imparatorluğu iflas ettiğinde, Scaramucci CNBC’de “öz sermayeyi geri almak için çalıştığını” söyledi.

Anthony Scaramucci, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda düzenlenen bir panelde eski  FTX  Sam Bankman-Fried ve ailesiyle olan yakın ilişkisini ve FTX’in çöküşünün boyutlarının ortaya çıkmasının ardından neler hissettiğini anlattı. Casper Labs’ın Blockchain Hub etkinliği sırasında Scaramucci, “SBF ile yakın bir ilişkim vardı, onu bir arkadaş olarak görüyordum. Bu yüzden ihanet ve sahtekarlığının pek çok farklı düzeyde kötü olduğunu söylemeliyim. Kesinlikle itibarımı zedeledi,” dedi.

 

 

 

Scaramucci, kripto para birimleri için yükseliş döngüsüne odaklanıyor

Şimdi ise Scaramucci, gözünü bitcoinin bir sonraki patlama döngüsüne dikmiş durumda ve düzenleyicilerin kendi yollarından çekilmelerini umuyor. Ona göre Bitcoin, 2021’in sonlarından 2022’nin sonuna kadar daha geniş bir kitlenin ilgisini çekmeye başladı. Scaramucci, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor.

 

Ancak Scaramucci, kendisini Bitcoin maksimalisti olarak adlandıracak kadar da ileri gitmiyor. Scaramucci, Bitcoin maksimalistleri için “Uzlaşmaya hiç istekleri yok. Bodrumlarında silahları ve hazır yiyecekleri var ve hükümetten nefret ediyorlar,” dedi.  Düzenleyiciler için de sert sözler söyledi – özellikle de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler için. Scaramucci, “Yaptığı şeylerin hiçbiri bana mantıklı gelmiyor. SEC’i tam bir kargaşa içine soktu,” dedi.

“Bitcoin bir emtia gibi hissettiriyor”

Scaramucci’ye göre, Bitcoin’in bir emtia olarak kategorize edilmesi ve SEC tarafından düzenlenmemesi gerekiyor.  Scaramucci, Bitcoin için “Bence bana para gibi geliyor ve bir emtia gibi hissettiriyor. Bence bir kazanç mekanizması olan her şey muhtemelen bir menkul kıymettir,” diyor.  Scaramucci ayrıca Hong Kong ve Kanada’daki kripto para gelişmelerine dikkat çekti ve ABD’nin geride kaldığına işaret etti. “Hong Kong kripto için iş yapmaya açık. Aptal değiller. Kuzeydeki komşularımızın iki ya da üç Bitcoin ETF’si var. Bizde Gary Gensler ve Elizabeth Warren var,” ifadelerini kullandı ve Kanada’nın aksine, ABD’de henüz bir Bitcoin ETF’ine onay verilmediğini hatırlattı.

 

kriptokoin.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler