Sosyal Medya

Gündem

Fed’in Beklediği, Bitcoin ve Altcoinler Üzerinde Etkisi Bulunan 2 Kritik Veri Şimdi Açıklandı! Bitcoin 13 Ayın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bir enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı, ülkedeki işgücü piyasasının durumunu yansıtan iki önemli veri olan Haziran…

Fed’in Beklediği, Bitcoin ve Altcoinler Üzerinde Etkisi Bulunan 2 Kritik Veri Şimdi Açıklandı! Bitcoin 13 Ayın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bir enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı, ülkedeki işgücü piyasasının durumunu yansıtan iki önemli veri olan Haziran ayı ABD Tarım Dışı İstihdam Değişikliği (ADP) verisi açıklandı. Piyasalar şimdi dakikalar sonra açıklanacak olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları verisini beklemeye geçmiş durumda.

 

 

Tarım Dışı İstihdam Değişikliği (ADP) Verisi Beklentileri Aştı

ABD’den Haziran ayı Tarım Dışı İstihdam Değişikliği (ADP) verisi, beklentilerin aksine artarak  497 bin olarak açıklandı. Mayıs ayında 267 bin olarak açıklanan verinin 228 bin olarak açıklanması bekleniyordu.

ADP verisi, ABD’deki işgücü piyasasının tam olarak ne kadar sıkı olduğuna ve bunun enflasyon ve Fed’in para politikası kararları için ne anlama geldiğine dair yanıt niteliğindeki devletin Tarım Dışı İstihdam Raporu’nu açıklamasından bir gün önce açıklanan bir veridir.

 

 

 

 

ADP verisi oldukça değişken olabilmekle birlikte, beklenenden yüksek gelen bir veri ABD doları için pozitif, Bitcoin (BTC) ve altcoinler gibi riskli varlıklar için negatif haberci olarak kabul edilmektedir.

 

İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları Beklentileri Aştı

ADP verisinin hemen ardından açıklanan İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları verisi de kısa süre önce açıklandı. 245 bin olarak gelmesi beklenen İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları verisi 248 bin olarak açıklandı.

Son geçen hafta içerisinde işsizlik sigortası için kayda geçmiş olan bireylerin sayısını belirleyen İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları verisi, yatırımcıların genel olarak Amerikan ekonomisinin gelecek performansının küçük bir işaretini veren işsizliği bir gösterge gibi görürler.

Verinin beklenenden düşük gelmesi ABD’deki işgücü piyasasının güçlü olduğunu gösterir. Bu durum, çalışan insanların daha fazla para harcama eğiminde olduğu ve tüketimin GDP nin büyük bir kısmını oluşturması gibi nedenlerden ötürü ABD doları üzerinde pozitif, BTC ve altcoinler gibi riskli varlıklar için negatif haberci olarak kabul edilmektedir.

 

Bitcoin 13 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Verilerin açıklanması öncesinde ve sonrasında Bitcoin’de volatilite büyük oranda arttı. En büyük kripto para Bitcoin 31.500 dolara yükseldi.

 

Bitcoin Perşembe günü son 13 ayın en yüksek seviyesine ulaşarak %3,28 artışla 31.500$’a yükseldi.

Dünyanın en büyük kripto para birimi son zamanlarda, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock (NYSE:BLK) da dahil olmak üzere fon yöneticilerinin ABD’de listelenen spot bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başlatma planları nedeniyle güçlenen yükselişini sürdürüyor.

Nasdaq, ABD menkul kıymetler düzenleyicisinin ilk başvurularla ilgili endişelerini dile getirmesinin ardından Pazartesi günü kamuoyuna açıklanan bir dosyaya göre BlackRocks’un ETF’sini listelemek için başvurusunu yeniden yaptı.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler