Sosyal Medya

Kripto Para

Commerzbank Almanya’da kripto para saklama hizmeti verecek!

Almanya’nın en büyük ikincisi bankası Commerzbank AG, kripto para saklama lisansı alarak kripto hizmetine yönelen Avrupa finans kuruluşları arasında yer alacak.

Commerzbank Almanya’da kripto para saklama hizmeti verecek!

Commerzbank tarafından bugün yapılan açıklamada alınan lisansın kripto varlıkları temel alarak dijital varlık alanında geniş bir ürün yelpazesi sunmasına olanak tanıyacağı bildirildi.

Bloomberg haberine göre Commerzbank, Almanya’da bu lisansı alan ilk kapsamlı Alman bankası oldu. Avrupa Bölgesi’ndeki finans kuruluşları, uzun bir süre kripto varlıklardaki yüksek volatiliteyi ve sektöre yönelik kara para aklama gibi risklerin varlığını gerekçe göstererek sektörden uzak durmayı tercih etti. Ancak bu yıl Avrupa’da çeşitli finans kuruluşların hizmetlerini kripto alanındaki genişletmek adına sıraya girdiği görülüyor. Kuruluşlar, kripto sektörüne yönelik açılımlarına gerekçe olarak genellikle müşteri talebini gösteriyor.

Benzer gelişmeler arasında bu yaz Societe Generale SA, Fransa’da düzenlenen yeni kurallar çerçevesinde kripto lisansı alan ilk kuruluş oldu. Almanya’da faaliyet gösteren diğer bir finans kuruluşu olan DZ Bank AG de kripto varlık saklama hizmeti sunan platformunu açtığını duyurdu.

Avrupa’da geleneksel finans kurumlarının kripto alanına ilgisinin bölgede küresel çaptaki en geniş kapsamlı yasa olarak kabul edilen MiCA’nın onaylanmasından sonra arttığı görülüyor. Kripto varlık endüstrisi için istikrarlı bir ortam sağlayacağı düşünülen yasa kapsamında bankaların müşterilerine daha güvenli şekilde kripto hizmeti sunması bekleniyor. Buna karşılık Bloomberg haberine göre Avrupa Merkez Bankası, kripto faaliyetlerinde hâlâ açıklar olduğu endişesini paylaştı ve banka, bu konuda yasa koyucuları ilgili kurallarda tespit edilen eksiklikleri gidermeye çağırdı.

(Investing.com)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler