Sosyal Medya

Kripto Para

Bittrex Global kripto para borsasında operasyonlarını durduracak

Küresel kripto borsası operasyonlarını sona erdireceği tarihi duyurdu!

Bittrex Global kripto para borsasında operasyonlarını durduracak

Merkezi Avrupa’da bulunan kripto para borsası Bittrex Global, ABD’de düzenleyici baskısını gerekçe göstererek ülkede faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.

Bu gelişmeden aylar sonra küresel çapta çalışan kripto para platformu, 4 Aralık tarihi itibarıyla tüm operasyonlarını durdurma kararı aldı.

Bittrex Global, resmi web sitesi üzerinden yayımladığı duyuruda 4 Aralık tarihi itibarıyla platformundaki işlemleri askıya aldıktan sonra faaliyetleri tamamen durduracağını bildirdi.

X üzerinden paylaşılan gönderide ise borsa yetkilileri kullanıcıların varlıklarını mümkün olan en kısa sürede çekmelerini tavsiye etti.

Bittrex, ayrıca kapanma sürecinde oluşabilecek karışık süreçte fonların güvenli şekilde alınması konusunda garanti verilmediğini hatırlatırken müşterilerin, platforma para yatırmaktan kaçınmaları önerisinde bulundu.

Bittrex, SEC’in menkul kıymet yasasını gerekçe göstererek ABD iştirakine 29 milyon dolarlık bir ceza kesmesinin ardından toparlanamadı ve ülkede faaliyet göstermenin bu cezadan sonra rasyonel olmayacağını beyan ederek faaliyetlerini sonlandırdı. O dönem açıklama yapan Bittrex CEO’su Richie Lal, düzenleyici belirsizliğine vurgu yaptı ve ABD’de eşit olmayan bir rekabet ortamı oluştuğunu söyledi.

Kripto borsası yetkilileri, bundan sonraki süreçte tasfiye sona erene kadar müşteri desteğine devam edeceğini taahhüt etti ve ekibin kullanıcıların sorularını cevaplama ve endişelerini giderme konusunda destek vereceği konusunda güvence verdi.

Kripto borsası SEC’e para cezasını ödedikten sonra bu yılın ilk yarısında iflas koruma başvurusunda bulundu. Borsanın ABD iştiraki iflas sürecini yürütürken mahkemeden kullanıcıların fonlarını çekebilmesi için izin alarak olası bir mağduriyeti önledi. Bu arada SEC, Bittrex’e Binance’e yönelttiği suçlamalara benzer olarak ABD iştirakinin küresel borsa ile bağlantısı olduğunu öne sürdü ve Bittrex Global’e de suçlamalarda bulunmuştu.

Diğer yandan bu hafta SEC’in kripto borsalarına yönelik baskısının arttığı görülüyor. Düzenleyici kurum, bu yılın başında 30 milyon dolar ceza verdiği Kraken borsasına dava açma kararı aldı.

(Investing.com)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler