Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin’de yön aşağı mı yukarı mı? İşte olası senaryolar

Kripto para piyasası ekosistemi 26 Temmuz 2023 tarihli Fed toplantısının faiz oranına ilişkin sonuçlarını bekliyor. Peki Bitcoin’in yönü ne olacak?  …

Bitcoin’de yön aşağı mı yukarı mı? İşte olası senaryolar

Kripto para piyasası ekosistemi 26 Temmuz 2023 tarihli Fed toplantısının faiz oranına ilişkin sonuçlarını bekliyor. Peki Bitcoin’in yönü ne olacak?

 

 

 

 

Yatırımcılar, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) mevcut döngüdeki faiz artışlarının sonuncusu olabilecek şekilde hedef oranı bir kez daha 25 baz puan yükseltmesini bekliyor. Bu arada Bitcoin fiyatı, kritik bölgede destek bulduğu için bir sonraki yükseliş dalgasına hazırlanıyor.

 

Fed’in önümüzdeki toplantıda hedef faiz oranını değiştirme olasılığını değerlendiren bir platform olan CME FedWatch Tool’a göre, piyasa mevcut hedef oran olan 500-525 baz puandan 25 baz puanlık bir artış olacağına tamamen güveniyor.

 

Ankete katılanların %99,2’si ABD merkez bankasının Temmuz toplantısında faiz artırımına gideceğini düşünüyor.

 

Şu anda, Blackrock gibi finans devlerinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) spot Bitcoin ETF’leri için başvuruda bulunma haberlerini çevreleyen son yatay hareket sayesinde, en iyi kripto para biriminin oynaklığı altı ayın en düşük seviyesinde.

 

Glassnode verileri, Bitcoin fiyatının en son Ocak 2023’te bu kadar sıkı bir dalgalanma sıkışıklığı yaşadığını ve kripto piyasa fiyatının Bitcoin’in %30’luk bir artış kaydettiği bir sıçrama gördüğünü gösteriyor. Ayrıca, tarihsel olarak, yatay hareketten kaynaklanan bu sıkışmalar genellikle daha sonra bir yükseliş eğilimini beraberinde getiriyor.

 

Bloomberg analistleri, volatilitenin döngüsel doğası göz önüne alındığında bu durumların genellikle bir kırılma hareketinin öncüsü olarak hareket ettiğini belirtti.

 

Daha önce Goldman Sachs analistleri, Temmuz 2023 Fed toplantısının mevcut parasal sıkılaştırma döngüsündeki son faiz artışlarını görebileceğini öngörmüştü.

 

Bu nedenle, ABD Fed Başkanı Jerome Powell’ın FOMC sonrası basın toplantısındaki olası güvercin tutumu, Bitcoin fiyatını 33.000 $ seviyelerine taşıyabilir.

 

 

 

 

 

 

borsatek.com

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler