Sosyal Medya

Gündem

Bitcoin’de ralli bitti: Düşüş trendi mi düzeltme mi?

Bitcoin’de bir süredir devam eden ralli faiz kargaşasının ortasında daha fazla tutunamadı, yükseliş durdu. Bitcoin, küresel finans piyasalarındaki çapraz akımların ortasında…

Bitcoin’de ralli bitti: Düşüş trendi mi düzeltme mi?

Bitcoin’de bir süredir devam eden ralli faiz kargaşasının ortasında daha fazla tutunamadı, yükseliş durdu.

Bitcoin, küresel finans piyasalarındaki çapraz akımların ortasında haftayı düşüşle kapatıyor.

 

Kripto sektörünün 1,2 trilyon dolarlık piyasa değerinin yaklaşık yarısını oluşturan kripto para birimi, Cuma günü üst üste dördüncü gün düşüş yaşayarak 30.200 dolar civarına geriledi. Token Perşembe günü kısa bir süre için Haziran 2022’den bu yana en yüksek seviye olan 31.504 $’a ulaştı.

 

Sağlıklı bir düzeltme

K33’ten Bendik Schei ve Vetle Lunde bir notta, “Bitcoin’in geçen haftaki %14’lük muazzam kazancının ardından piyasa sağlıklı bir mola verdi” diye yazdı.

 

 

Bu arada, dijital koleksiyonların değerine ilişkin artan şüpheler nedeniyle büyük koleksiyonların fiyatlarının düşmesiyle, değiştirilemez token piyasası dramatik bir satışa tanık oldu. ApeCoin tüm zamanların en düşük seviyesine inerken, Bored Apes gibi ilgili NFT’lerin fiyatları da düştü.

 

 

Bitcoin’deki son sıçrama, büyük ölçüde her türlü ETF için başvuruda bulunma ve onay alma konusunda neredeyse kusursuz bir sicile sahip olan Wall-Street’in ağır topu BlackRock Inc. tarafından yapılan bir başvuru tarafından yönlendirilen ABD’deki Bitcoin borsa yatırım fonları için yapılan bir dizi başvuruyla aynı zamana denk geldi.

 

 

JPMorgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, Kanada ve Avrupa’nın yol gösterici olması halinde, daha geniş bir iyimserliğe rağmen herhangi bir onayın sektör için dönüşümsel olmayacağını söyledi. Bu tür ürünler her iki bölgede de yıllardır mevcut ve muazzam girişler görmedi.

 

 

Dahası, beklenenden daha güçlü gelen özel istihdam verilerinin Wall Street’in Bitcoin de dahil olmak üzere riskli varlıklara bakışını etkilemesinin ardından Fed’in bu ay borçlanma maliyetlerini artırma ihtimali yükseldi. Swap tüccarları, Temmuz toplantısı için çeyrek puanlık bir artışı neredeyse tamamen fiyatlıyor ve yıl sonuna kadar başka bir artış olasılığı yaklaşık %40.

 

 

Miller Tabak + Co. baş piyasa stratejisti Matt Maley, “Daha yüksek oranlar etkili oluyor. Boğalar, BlackRock ETF başvurusunu çevreleyen coşkunun ardından Bitcoin’in patlayamaması nedeniyle zaten hayal kırıklığına uğramıştı. Dolayısıyla, faiz oranlarındaki bu son sıçrama bu boğaların yarasına tuz basıyor.”

 

 

Dijital varlıklara odaklanan kurumsal bir platform olan FRNT Financial Inc’in CEO’su Stephane Ouellette’e göre, daha yüksek bir faiz oranı ortamı yakın vadede Bitcoin ve kripto fiyatları üzerinde baskı yaratabilir.

 

 

“Sermaye genellikle daha pahalı olduğu için herhangi bir spekülatör risk eğrisini yukarı taşımaya daha az teşvik edilecektir” diyen Maley sözlerini şöyle sürdürdü: “Bununla birlikte, blok zinciri verileri, BTC’deki baskın yatırımcı profilinin, genellikle makro faktörlere daha az duyarlı olma eğiliminde olan uzun vadeli bir sahip olduğuna dair net bir hikaye anlatıyor.”

 

 

 

 

Geçtiğimiz yıl başlayan ve sektör üzerinde giderek yoğunlaşan düzenleyici baskılar yakın zamanda azalacak gibi görünmüyor. Dünyanın en büyük kripto borsası Binance Holdings Ltd. baş strateji sorumlusu, genel danışmanı ve bir uyum yetkilisinin ayrılmasıyla ABD, Avrupa ve Asya Pasifik’te soruşturmalarla karşı karşıya olan bir borsanın görünümüne ilişkin yeni sorular ortaya çıktı.

 

Bir de diğer kripto firmalarına dava açan kripto firmaları var. Milyarder Winklevoss kardeşler tarafından kurulan dijital varlık borsası Gemini Trust Co., Digital Currency Group Inc. ve icra kurulu başkanı Barry Silbert aleyhine, iki firma arasındaki başarısız bir borç verme girişiminden kaynaklanan “dolandırıcılık ve aldatma” iddiasıyla dava açtı.

 

Dava, Winklevoss ikizleri ve Silbert arasında, şu anda iflas etmiş bir DCG iştiraki olan Genesis Global Holdco ile ilgili yüz milyonlarca dolarlık dondurulmuş fonlar konusunda aylar süren bir kamuoyu anlaşmazlığının ardından geldi.

 

Angeles Investments’ın baş yatırım yetkilisi Michael Rosen, yatırımcıların bu tokenları neden satın aldığını sorguladığını söyledi.

 

Rosen, “Uzun zamandır bu özel kripto para birimlerinin bir yanılsama, bir sahtekarlık ve bir aldatmaca arasında bir yerde olduğuna inanıyorum” dedi ve ekledi: “Oralarda bir yerde. Bu yüzden neden birilerinin bu işlere bulaştığı konusunda hiçbir fikrim yok.”

 

 

 

borsatek.com

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler