Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin madencilik şirketi metan gazı ile BTC madenciliğini başlattı

Halka açık Bitcoin madencilik şirketi Marathon Digital, Utah’taki tesisinde BTC üretimi için gerekli olan enerjiyi çöp atıklarından elde edilen metan gazı ile karşılamak üzere bir pilot proje başlattı.

Bitcoin madencilik şirketi metan gazı ile BTC madenciliğini başlattı

Marathon Digital tarafından yapılan açıklamada ihtiyaç duyulan 280 kilovatlık enerjiyi sağlamak için pilot projede yenilenebilir enerji varlıkları geliştiren ve işleten Nodal Power ile iş birliği yapıldığı duyuruldu. Pilot proje başarılı şekilde sonuçlanırsa Marathon, BTC madenciliğinde metan gazı bazlı enerji tedariğini genişletmeyi planlıyor.

Coindesk’in haberine göre Marathon’un pilot projesi, kısaca çöp alanlarından yayılan metan gazını yakalama, elektriğe dönüştürme ve bu elektriği Bitcoin madenciliğine güç sağlamak için kullanma aşamalarından oluşuyor.

Bitcoin madenciliğinde en yüksek maliyet enerji olurken şirketler, bu maliyetlerini azaltma yolunda denemeler yapmaya devam ediyor. Daha önceki denemelerde ise bazı madencilik şirketleri, boşa harcanan doğal gazı kullanmak için çeşitli girişimlerde bulundu.

Marathon Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Fred Thiel konuyla ilgili yaptığı açıklamada çöp alanlarında oluşan zararlı bir gaz olan metanı, yenilenebilir bir enerjiye dönüştürerek verimli şekilde kullanabileceklerine inandığını söyledi.

Thiel, ayrıca konuşmasının devamında enerji maliyetlerinin düşürme çabalarının yanı sıra faaliyet gösterdikleri alanları iyileştirmek adına yenilikçi yollar aramaya devam edeceklerini vurguladı.

Bitcoin madenciliğinde enerji sorunu, geçmiş yıllarda maliyet dışında çevresel yönden de olumsuzluk oluşturduğu sıkça eleştirilerin odağında kaldı. Ancak son zamanlarda Bitcoin madencilik şirketlerinin yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldi ve bu kaynakları verimli şekilde kullanmaya başladı. Son raporlar ise Bitcoin madenciliğinin çevresel etkisinin gözle görülür şekilde azalmaya başladığını ortaya koyuyor.

(Investing)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler