Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin için “önümüzdeki 10 yıl” öngörüsü

ARK Yatırım Yönetimi Başkanı Cathie Wood, önümüzdeki on yıl içinde deflasyon riskine karşı korunmak için altın veya Bitcoin'in öne çıkabileceğini düşünüyor. Wood'a göre, Bitcoin önümüzdeki on yılın dijital altını olabilir.

Bitcoin için “önümüzdeki 10 yıl” öngörüsü

ARK Yatırım Yönetimi Başkanı Cathie Wood, önümüzdeki on yıl içinde deflasyon riskine karşı korunmak için altın veya Bitcoin’in öne çıkabileceğini düşünüyor. Wood’a göre, Bitcoin önümüzdeki on yılın dijital altını olabilir.

 

 

ARK Yatırım Yönetimi Başkanı Cathie Wood, Bitcoin’in gelecek 10 yılda deflasyon riskine karşı bir bahis odak noktası olabileceğini belirtti. Ayrıca, yeni teknolojilerin ve yeniliklerin desteklediği bir fiyat düşüşü dönemi beklentisi üzerinde durdu. Wood, Bloomberg’in Merryn Talks Money podcast’inde, üç varlık sınıfından hangisini 10 yıl boyunca elinde tutmayı tercih edeceğine dair bir soruya yanıt verirken şunları söyledi:

 

“Bitcoin, kesinlikle. Bitcoin hem enflasyona hem de deflasyona karşı bir koruma sağlar, çünkü karşı taraf riski yoktur ve kurumlar neredeyse hiç dahil olmazlar. Onu “dijital altın” olarak nitelendirdi.

 

 

Wood, kripto para birimlerine olan iyimserliği ile bilinir ve daha önce Bitcoin’in fiyatının önümüzdeki on yıl içinde 1 milyon doları aşabileceğini öngörmüştü. Ancak Bitcoin, 2022’de %64’lük bir düşüş yaşadıktan sonra 2023’te iki katından fazla artış kaydetti.

 

Bu artışın nedenlerinden biri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun coin’e dayalı borsa yatırım fonlarını onaylama olasılığına dair spekülasyonlardır.

 

Ayrıca, Wood, yapay zeka ve Bitcoin arasında bir yakınlaşma beklediğini ifade etti ve bu yakınlaşmanın küresel olarak mikro görevleri ve iş bölümünü yeni ve hayal edilemeyecek şekillerde mümkün kılacağını söyledi. Wood ve ARK Yatırım Yönetimi, Bitcoin ETF’lerine yönelik onayları takip ederek bu alanda etkin bir şekilde yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler