Sosyal Medya

Borsa

Bitay: Kripto para piyasasının performansı yılbaşından bu yana yüzde 100’ü aştı!

Haziran ayından bu yana ilk kez üç hafta üst üste yükseliş performansı gösteren kripto para piyasasının yıl başından bu yana yükseliş performansı %100’ü aştı...

Bitay: Kripto para piyasasının performansı yılbaşından bu yana yüzde 100’ü aştı!

“Haziran ayından bu yana ilk kez üç hafta üst üste yükseliş performansı gösteren kripto para piyasasının yıl başından bu yana yükseliş performansı %100’ü aştı. Böylece hali hazırda yılın en çok kazandıran majör yatırım aracı olan Bitcoin, derecesini geliştirmiş oldu. Bitcoin en son 2020 yılında %100’ün üzerinde bir yükseliş performansı göstermişti. Bu bilgiler ışığında yeni güne bakacak olursak, Bitcoin haftanın ilk iş gününe 35.000$’ın kıyısında başladı. Ethereum ise 1.880$’dan alıcı buluyor.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, günün gelişmelerini değerlendirdi.

Makro gündem açısından yoğun bir haftayı geride bıraktık. Fed kararı, Powell’ın para politikası mesajları ve tarım dışı istihdam rakamlarını aldığımız bir haftaydı. Tarım dışı istihdam ve PMI verileri sonrası makro ekonomik zayıflığın devam etmesi FED faiz artırım döngüsünün sonuna geldiğimizin öncü göstergeleri oldu. Bu sebeple hisse senedi piyasasında kısa süreli bir ralli görülürken, kripto para piyasaları da nispeten bu olumlu havadan faydalandı. Bitcoin 35.000$ kıyısından yeni haftaya başladı. Şu an sabah saatlerinde 34.900$’dan alıcı buluyor.

Haftayı %1 civarı yükselişle kapatan Bitcoin hafta sonu tekrar 35.000$’ın üstüne çıksa da kalıcılık sağlayamadı ve hemen bu bölgenin altında işlem görüyor. Ethereum ise Bitcoin’in son iki haftada görece daha yüksek bir performans göstermesinin ardından %5,5’luk yükseliş ile geçtiğimiz hafta aradaki farkı bir miktar kapattı. Toplam değeri 1,3 trilyon doları aşan kripto para piyasası geçtiğimiz hafta %4,5’lik bir yükseliş kaydetti.

Yeni haftada makro gündem nispeten sığı olsa da Fed başkanı Powell’ın, çarşamba ve perşembe günlerinde konuşmaları takip edilecek. Kripto para piyasası ise gözünü daha çok perşembe günü yapılacak olan SEC ve Ripple toplantısına çevirecek. Bilindiği üzere son dönemde Ripple şirketi SEC ile olan davasında ilerleme kaydetti ve mahkeme Ripple lehine kararlar almaya artık daha yakın.

Bu gelişmelerle kripto para piyasasında olumlu görünüm devam ederken CAKE, SNT, SUSHI, EGLD ve NEO geçtiğimiz hafta %40 ila %80 arasında yatırımcısına kazandırarak haftanın en çok gelişim gösteren kripto paraları olmayı başardılar.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bitay Araştırma

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler