Sosyal Medya

Borsa

Bitay: ‘Kripto para piyasasında CZ’nin istifa etkisi kısa sürdü, Bitcoin tekrar 37.000$’ı aştı…’

Salı akşam saatlerinden sonra piyasanın gündemine düşen ve hızlı bir şekilde yayılan Binance CEO’su CZ’nin istifa haberleri ve Binance borsası ile ABD adalet bakanlığı arasındaki davanın kripto para piyasasına etkisi ilk aşamada kısa sürmüş gözüküyor...

Bitay: ‘Kripto para piyasasında CZ’nin istifa etkisi kısa sürdü, Bitcoin tekrar 37.000$’ı aştı…’

“Salı akşam saatlerinden sonra piyasanın gündemine düşen ve hızlı bir şekilde yayılan Binance CEO’su CZ’nin istifa haberleri ve Binance borsası ile ABD adalet bakanlığı arasındaki davanın kripto para piyasasına etkisi ilk aşamada kısa sürmüş gözüküyor. Salı günü %5’e yakın değer kaybeden kripto para piyasası dün, verdiklerini geri alarak tekrar 37.000$ seviyelerinin üstüne çıktı. An itibariyle Bitcoin 37.300$ seviyelerinden alıcı bulurken lider altcoin Ethereum 2.065$ seviyelerinde fiyatlanıyor.”  Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak piyasanın son durumunu değerlendirdi.

Kripto para piyasasında dünün en çok dikkat çeken gelişmesi dünyanın en büyük fon yönetim şirketlerinden Grayscale’nin spot Bitcoin ETF başvurusunu güncelleyerek tekrar SEC’e iletti. Ardından üst düzey SEC yetkilileri Grayscale CEO’su ile görüşerek listelenmesi ve ticaretinin yapılması için önerilen kural değişikliği üzerine fikir alışverişinde bulundu. İlk izlenimler sürecin öncekine göre daha olumlu bir yola girdiği yönünde. Dünkü bülten raporunda belirttiğimiz gibi Binance ile ABD hükümetinin anlaşması sonrası ETF konusundaki iyimserlik bizce arttı.

Makro gündemde de önemli sayılabilecek bir gelişme olarak Fed tutanakları takip edildi. Son toplantıya ilişkin tutanaklar para politikasının seyrinde ihtiyatlı bir yaklaşım benimsediklerinin açıklanmasının ardından piyasalar faiz artırım sürecinin sonuna gelindiği kanısına tekrar varmış oldu. Toplantı tutanaklarının ardından hisse senedi piyasaları ile birlikte Bitcoin de yükseliş kaydetti. Birçok altcoin yatırımcılarına %10’un üzerinde getiri sağladı.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bitay Araştırma

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler