Sosyal Medya

Borsa

Bitay: ‘Bitcoin’den güçlü tepki yükselişi…’

Lider kripto para birimi Bitcoin, dört gündür uzun süreli yaşadığı yükselişin ardından kar satışlarıyla karşılaşmıştı. 38.000$ seviyelerinden 35.000$’a kadar geri çekilen ve bu bölgeden güç toplayan Bitcoin, dün %6’nın üzerinde sert bir tepki yükselişi gerçekleştirdi...

Bitay: ‘Bitcoin’den güçlü tepki yükselişi…’

“Lider kripto para birimi Bitcoin, dört gündür uzun süreli yaşadığı yükselişin ardından kar satışlarıyla karşılaşmıştı. 38.000$ seviyelerinden 35.000$’a kadar geri çekilen ve bu bölgeden güç toplayan Bitcoin, dün %6’nın üzerinde sert bir tepki yükselişi gerçekleştirdi. Şu an sabah saatlerinde Bitcoin 37.500$ bölgesinden işlem görürken Ethereum tekrar 2.000$’ın üzerine çıktı ve 2.055$ seviyelerinden alıcı buluyor.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak gelişmeleri değerlendirdi.

Salı günü ABD enflasyon verisinin beklenenden olumlu gelmesinin ardından piyasada ağırlıkta bulunan long işlemleri tasfiye edildi ve Bitcoin 34.800$ seviyelerine kadar iğne attı. Daha sonra ise dün akşam saatlerinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, onaylanması muhtemel görülen spot Bitcoin ETF ile ilgili başvurulardan birini bir kez daha erteledi.

Dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada SEC, Hashdex’in mevcut Bitcoin vadeli ETF’ini spot Bitcoin ETF’ine dönüştürme başvurusuna yönelik kararını önümüzdeki yıla ertelediğini duyurdu. Bir diğer kararda ise Grayscale’nin Ethereum vadeli ETF’ini de aynı şekilde önümüzdeki yıla ertelendiği bilgisi paylaşıldı. Kararlar ise piyasaya olumsuz etki etmedi. Genel olarak bu konuyla ilgili dikkatler BlackRock gibi dev yatırım şirketlerinin de dahil olduğu spot Bitcoin ETF başvurularına çevrilmiş durumda. Son zamanlarda önünde sonunda SEC’in bu kararı onaylayacağına yönelik bir görüş birliği oluşmuş durumda ve ek olarak Bloomberg analistleri de 2024’ün ilk çeyreğinde bunun onaylanacağı konusunda oldukça iyimser beklentilere sahipler.

Kısa vadede Bitcoin için 38.000$ bölgesi bir kez daha ara direnç noktası olarak öne çıkarken bu bölge Mayıs 2022 tarihinden bu yana Bitcoin’in ulaştığı en yüksek değer olarak da öne çıkıyor. Kripto para piyasasının toplam değeri 1,44 trilyon dolara yükselirken günlük hacim verisi ise 70 milyar dolar düzeyinde seyrediyor. Bugün makro tarafta Fed üyesi Barr konuşacak ve ABD işsizlik haklarından yararlanma başvurusu gelecek. Her ne kadar piyasaya ciddi etkisi beklenmese de yüksek bir işsizlik hakları başvurusu verisi Fed’in faiz artırım sürecini bitirdiğini teyit eden bir veri olarak öne çıkabilir.

Bu gelişmelerle güçlü bir yükseliş ile güne başlarken RNDR, QI, AVAX, AMP ve YFI yeni günün en çok yükselen kripto paraları oldular.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bitay Araştırma

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler