Sosyal Medya

Borsa

Bitay: ‘Bitcoin’de seyir tersine döndü…’

Geçtiğimiz haftalardaki yükseliş trendini tersine çevirerek hafta sonunda negatif hareketlilik gösteren Bitcoin, yeni haftada düşüş seyrini sürdürüyor...

Bitay: ‘Bitcoin’de seyir tersine döndü…’

“Geçtiğimiz haftalardaki yükseliş trendini tersine çevirerek hafta sonunda negatif hareketlilik gösteren Bitcoin, yeni haftada düşüş seyrini sürdürüyor. Yeni haftaya 26.200$ seviyelerinde başlayana Bitcoin kayıplarını telafi edemiyor. Ethereum ise Bitcoin karşısında beş haftadır düşüş serisini devam ettirerek 1.578$ seviyelerinden alıcı buluyor, altcoinlerde kısmi pozitif bir seyir hakim. Kripto piyasasının toplam değeri negatif seyirle birlikte 1,02 trilyon dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, haftanın ilk gününde kripto para piyasasındaki gelişmeleri yazdı.

Bitcoin yükseliş serisine son vermesiyle birlikte dünden itibaren 50 günlük hareketli ortalamanın altında, şimdilik negatif bir bölgede hareketlilik gösteriyor. Geri çekilmelerin devam etmesi halinde 25.770$ bölgesi oldukça kritik bir destek olarak karşımıza çıkıyor. Bitcoin’deki hacimsiz ve negatif hareketlilik bir ayı aşkın bir süredir devam ederken, yatırımcılar hala pozitif haber akışlarını bekliyor.

Geçtiğimiz ay Ethereum kurucularından Vitalik Buterin’in global borsa Coinbase’e Eth transferleriyle gündeme gelmişti. LookOnChain verilerine göre Buterin borsaya tekrar Eth transferi yaptı. Transferi neden yaptığı henüz bilinmezken, nakde dönmeye başlayacağı söylentileri Ethereum fiyatının Bitcoin’e göre daha negatif ayrışmasına sebep oluyor.

Bu haftanın makro gündeminde çarşamba günü SEC Başkanı Gery Gensler’in Temsilciler Meclisi önünde ilk sırada. Mecliste daha önce Gensler ile kripto paralar konusunda oldukça çatışmalı bir geçmiş mevcut. Gensler’ın konuşması kripto piyasasında hareketliliğe neden olması bekleniyor. Perşembe günü de ABD’nin büyüme verisi ve Powell’ın konuşması takip edilecek. Haftanın son işlem gününde ise SEC davasında büyük başarı elde eden Ripple, büyük zaferi bir parti ile taçlandıracak. Makro verilerin etkilerinin kripto piyasası üzerindeki etkilerinin oldukça kısa sürdüğü şu süreçte kripto piyasasının iç dinamiklerindeki haber akışları önemli olmaya devam etmesi bekleniyor.

Kripto piyasasının toplam değeri negatif seyirle birlikte 1,02 trilyon dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Yeni günde Bitcoin ve Ethereum negatif hareketlilik gösterirken, altcoinlerde kısmi pozitif bir seyir hakim. Geçtiğimiz hafta diğer kripto paralar arasında ayrışan LOOM %125’lik yükselişle liderliği alırken, %97 artışla FRONT ikinci ve %48’lik hareketiyle onu takip eden GLMR ise üçüncü sırada en çok kazandıran kripto varlıklar olarak yerlerini aldılar.

Loom Network (LOOM)

Eylül ayının ilk haftalarından bu yana pozitif hareketlilik gösteren Loom, yatırımcılarına %230’luk kar oranı getirdi. Geçtiğimiz hafta %125 artış gösterdi ve yeni haftaya da pozitif başladı. Anlık olarak 0.1079$ seviyelerinden alıcı bulan Loom için 0.1075$ üzerinde kalıcılık sağlaması önemli olacaktır. Ardından bir sonraki tepe seviyesi olan 0.1270$ seviyeleri tekrar test edebilir. Olası aşağı yönlü bir hareketlilikte ise sırasıyla 0.1075$, 0.1019$ ve 0.09421$ seviyeleri destek konumunda. Oldukça volatil hareketlilik gösteren Loom için dikkatli olmakta fayda var.

Moonbeam (GLMR)

Şubat 2023’ten bu yana düşüş trendinde olan Glmr, yeni haftaya %50’yi aşan yükseliş hareketiyle devam ediyor.  Sabah saatlerinde 0.2510$ seviyelerinden alıcı bulan Glmr’de yukarı yönlü hareketliliğin devam etmesi için 0.2563$ seviyesini aşması önemli olacaktır. Bu seviyenin kırılması halinde ilk olarak 200 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 0.2753$ ardından da fibonacci seviyesi olan 0.3169$ karşılanabilir. Olası aşağı yönlü bir harekette ise 0.2228$ ardından da 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 0.1828$ seviyeleri destek olarak karşılanabilir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bitay Araştırma

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler