Sosyal Medya

Borsa

Bitay: ‘Bitcoin, temmuz ayına 30.650$ sınırında başladı…’

Kripto paralar risk iştahının düşük ancak alımlı emirlerin ağırlıkta olduğu ve negatif haberlere direndiği bir haftayı geride bıraktı. Bitcoin 30.650$, Ethereum da 1900$ sınırında fiyatlanıyor. Yeni haftada ABD’den gelecek FED tutanakları ve istihdam verileri piyasada belirleyici veriler...

Bitay: ‘Bitcoin, temmuz ayına 30.650$ sınırında başladı…’

“Kripto paralar risk iştahının düşük ancak alımlı emirlerin ağırlıkta olduğu ve negatif haberlere direndiği bir haftayı geride bıraktı. Bitcoin 30.650$, Ethereum da 1900$ sınırında fiyatlanıyor. Yeni haftada ABD’den gelecek FED tutanakları ve istihdam verileri piyasada belirleyici veriler.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak bayram tatili süresince kripto para piyasasındaki gelişmeleri ve piyasanın son durumunu değerlendirdi.

Yeni bir haftayla birlikte yeni bir aya da başlıyoruz. Türkiye’de bayram tatili nedeniyle piyasalardan bir miktar uzaklaşsak da kripto para piyasası bu süreçte işlem görmeye devam etti. Genel perspektife ve değişim oranlarına bakarsak 27 Haziran Salı, yani arefe günü 30.500$ civarından alıcı bulan Bitcoin, geçtiğimiz süre boyunca pek fazla değişim göstermeyerek ve daha çok dar bir bant aralığında dalgalanarak şu an sabah saatlerinde 30.650$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Keza lider altcoin Ethereum da yine 1.900$ sınırında Bitcoin’e kıyasla nispeten olumlu ayrışarak yatay pozitif hareketini sürdürüyor.

Risk iştahının nispeten düşük ancak alım yönlü emirlerin ağırlıkta olduğunu ve piyasaların negatif haberlere daha dirençli olduğunu söylemek mümkün. Bu çıkarımı da geçtiğimiz hafta kripto para piyasasında büyük bir yükselişe sebep olan dünyanın en büyük fon yöneticisi BlackRock’un SEC’e yaptığı spot Bitcoin ETF başvurusunun “yetersiz” bulunması sebebiyle reddedilmesinden dolayı yapabiliyoruz. Reddedilme kararının verildiği 30 Haziran Cuma günü volatilitesi artan ve bir dalgalanma yaşayan Bitcoin, güçlü durarak gün içi kayıplarını telafi etmeyi başarmıştı. SEC’in beklenmedik BlackRock kararı piyasa üzerinde ciddi bir etki yaratmasa da yeni bir yükseliş hareketini şimdilik duraksatmış gibi duruyor. Ancak SEC, varlık yöneticilerinin güncelleme yapıp yeniden başvuruda bulunabileceklerini de ekledi ve ETF’lerin onaylanmasının kripto para sektörü için önemli bir gelişme olacağını da açıklamasına ekledi.

Bu gelişmelere ilave olarak kripto para piyasasının yakından tanıdığı SEC başkanı Gary Gensler’in istifa edebileceği haberleri sosyal medyada ve haber sitelerinde yayıldı. Kimileri bunun gerçekleşmesi halinde olumlu olacağını belirtse de bir takım kripto para uzmanları da bunun ekstra olumsuzluk yaratabileceği düşüncesini hatırlattı. Ancak bu haberin ardından resmi olarak açıklama gelmese de çeşitli ABD’li haber kanalları istifa haberlerinin şu an için gerçeği yansıtmadığını bildirdiler.

Piyasaların nispeten düşük hacimli olduğu bayram haftasının ardından bu hafta bizi makro gündemde etkili olabilecek gelişmeler bekliyor. ABD piyasaları bugün yarım gün açık olacak. Haftanın en önemli makro gelişmeleri ise çarşamba yayımlanacak olan FED tutanakları ve her ayın ilk perşembe ve cuma günü açıklanan istihdam verileri. FED tutanaklarında ekonominin güçlü durumda olduğu ve enflasyonun inatçı olduğuna dolayısıyla faiz artırımlarının devamının gelebileceğinin sinyallerinin verilmesi olası. İşsizlik ve istihdam tarafında ise olumsuz sürprizler beklenmiyor.

Geçen haftanın en çok kazandıran altcoinleri  COMP, XEC, BCH, FLOW ve BSV olarak karşımıza çıkıyor.

BITCOIN TEKNİK ANALİZ

Bitcoin bayram haftasında oldukça hacimsiz ve yatay hareketlilik gösterdi. En yüksek 31.280$ seviyesini test eden Bitcoin BlackRock haberi ile birlikte 29.500$ seviyesini de gördü. Bu sabah saatlerinde ise 30.640$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

Dört saatlik grafik incelendiğinde bir kanal içerisinde hareketlilik gösteren Bitcoin, kanalın orta bandının üzerinde hareketlilik göstermesi pozitif. Kanalın orta bandı olan 30.600$ seviyesinin üzerinde kalıcılığına devam etmesi halinde ilk direnç seviyesi olarak kanalın üst bandı olan 32.140$ karşılanabilir. Bu seviyenin aşılması ile bir sonraki hedef, 2023 yılı en yüksek seviyesi olan 31.430$ olabilir.

Olası aşağı yönlü bir harekette de 30.600$ ardından kanalın alt bandı olan 30.100$ seviyelerinin destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyelere tutunamaması halinde 29.500$ önemli bir destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

ETHEREUM TEKNİK ANALİZ

Ethereum bayram haftasında Bitcoin’e nazaran daha iyi bir performans göstererek bu sabah saatlerinde 1.946$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. 30 Haziran’da görülen geri çekilmede yükselen kanalın alt bandından tepki alarak yükselişine devam eden Ethereum için olumlu havanın devam etmesi halinde ilk direnç seviyesi olarak 1.975$ ardından da kanalın orta bandı olan 1.990$ bir sonraki direnç seviyesi olarak karşılanabilir. Bu seviyelerin kırılması ve üzerinde kalıcılık sağlaması halinde 2.020$ seviyelerine kadar bir yükseliş beraberinde gelebilir.

Olası aşağı yönlü bir harekette 1.930$ ardından da 1885$ seviyesi oldukça kuvvetli bir destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyelerin kırılması halinde 1.844$ seviyelerine kadar bir geri çekilme beraberinde gelebilir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bitay Araştırma

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler